Cuma günü açılışı yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne vatandaşlar akın etti. Köprüyü görüp manzaranın tadını çıkarmak isteyen İstanbullular otomobillerini köprü üzerine park ederek araçlarından indi, selfie çektirdi. Köprünün yarısından sonra Avrupa yakasına doğru trafiğin açıldığı gözlendi.

yss-koprusu-trafik
Köprüdeki son durum İBB yoğunluk haritasına böyle yansıdı.

Köprü üzerinde iki şerit fotoğraf çekenler tarafından trafiğe kapatılırken çalışmalar bir yandan devam ediyor. Ay sonuna kadar ücretsiz olarak hizmet verecek olan köprü nün ücreti ise 3 dolar artı KDV olarak belirlendi. Bugünün dolar kuruna göre sadece köprüden geçiş 9 lira 40 kuruş olacak. Köprü Sarıyer-Garipçe ile Poyrazköy arasında yer alıyor. Köprüyü de içine alan Kuzey Marmara Otoyolu 140 kilometreyi buluyor. İlk etapta Mahmutbey - Odayeri - Paşaköy (Kurtköy) arası açıldı. 31 ağustostan sonra bu notayı kullanacak olanlar Mahmutbey'den girip Paşaköy'den çıkan toplam yaklaşık 35 lira ücret ödeyecek. Yolu kullananlar kilometre başına 30 kuruş ödeme yapacak.

YOL BOYU TAHSİLAT


Kuzey Marmara Otoyolu projesi farklı şirketler tarafından bölümler halinde inşa edildi. Bu nedenle 250 kilometrelik yolun tamamını kullanan sürücüler beş farklı ödeme yerinden geçecek. Mahmutbey’den Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne kadar olan parkurda ise gişe yerine otomatik tahsilat cihazları bulunuyor. Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ile farklı parkurlarda araçlardan tahsilat yapılıyor. Öte yandan farklı çıkış noktalarına nakit gişesi de koyulmuş. Bu noktalarda kredi kartı ile de tahsilat yapılacak.

NASIL GİDİLİR?


Anadolu yakasından yeni köprüye girmek isteyenler Tem karayolu Ümraniye, Çamlık kavşağından yeni otoyola girebiliyor. Avrupa yakasından Mahmutbey gişelerden sonra da Tem otoyoluna bağlantının sağlandığı Basın Ekspres kavşağından direk olarak Kuzey otoyoluna bağlanabiliyor.

Sözcü köprü etrafında drone uçurarak yoğunluğu görüntüledi.

İBB trafik yoğunluk haritasından edinilen bilgiye göre, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde Anadolu'dan Avrupa'ya geçişlerde öğlen saatlerinde yoğun araç trafiği yaşanırken Anadolu'dan Avrupa'ya geçişlerde akıcı bir trafik seyrediyor.

 

İLGİLİ HABERYavuz Sultan Selim Köprüsü dualarla açıldı!Yavuz Sultan Selim Köprüsü dualarla açıldı