4 Eylül 2016'da yapılacak YDS için adayların sınav yerleri, sınava girecekleri sınav merkezleri belirlendi. YDS adayları ÖSYM'nin AİS yani Aday İşlemleri Sistemi'den erişebilecekleri sınava giriş belgesi ile sınava nerede hangi sınav merkezinde girebileceklerini ööğrenebilir. YDS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

YDS SINAVA GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

yds sınava giriş belgesi
Yukarıdaki bağülantı ile YDS sınava giriş belgesi sayfasına erişebilirsiniz. Bilindiği gibi sınava girebilmeniz için sınava giriş belgesininın yanınızda olması gerekmektedir. Belgenin alınabilmesi için AİS'e giriş yapmak gerekmektedir. Bağlantıya tıkladığınızda açılan sayfada AİS'e T.C. Kimlik veya YU numarası ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor. Şifrenizi unuttuysanız yine aynı sayfadaki "Şifremi Unuttum" bağlantısı ile yeni şifre alma işlemlerine başlayabilirsiniz.

SONBAHAR DÖNEMİ YDS NE ZAMAN YAPILACAK ve SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


ÖSYM'nin sınav takvimine göre sonbahar dönemi için YDS yani Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı 4 Eylül 2016'da yapılacak ve sınav saat 09.30'da başlayacak. YDS sonuçları ise 22 Eylül 2016'da ilan edilecek.