İşte söz konusu şahısların sosyal medyayı çıldırtan açıklamaları:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Başdanışmanı Yiğit Bulut, TRT ekranlarında, görevi haber vermek olan medyayı haber verdiği için şu cümlelerle eleştirdi:

"Bir ülkede bir bomba patladıktan sonra bunun üç beş dakika haberini yapmak bu haberi abartmak yalan haber yapmak size zevk mi veriyor… ‘ABD zaten uyarmıştı’ diye haber yapmak boyunumuzu büyütüyor. Böyle haber olmaz bu medya mensupluğu değil."

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırının PKK'yı işaret ettiğini öne sürdü. Oysa Başbakan Binali Yıldırım güvenlik güçlerine dayandırdığı bilgisinde ilk emarelerin dinci terör örgütü IŞİD'e işaret ettiğini açıkladı.

Metiner, tweet'lerinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu suçlayarak, "İstanbul Havalimanı'ndan patlayan bomba ile Kılıçdaroğlu'nun bugünkü konuşması tesadüf değil. Kılıçdaroğlu'nun siyasetle yaptığını diğer yoldaşları bombayla yapıyor. Lanet olsun!" yazdı.

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da saldırı sonrası yayın yasağını eleştirenlere beddua etti. Özel bir televizyon kanalında konuk olduğu programda konuşan Tayyar, “Yayın yasağı eleştirisini yapanların bir gün kendileri benzer bir terör eyleminde can verirler de yayın yasağını ne anlama geldiğini sevenleri daha iyi anlarlar. O parçalanmış cesedini ekranda ailesini duyar ve acı hissederlese…” dedi.

Durumu bir hayli ilginç kılansa, Tayyar'ın Belçika Brüksel'de 33 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili sosyal medyadan paylaştığı mesajda yayın yasağını eleştirmiş olması. Tayyar, olayın ardından şu mesajla Belçika hükümetine yüklenmişti: “Brüksel’de yayın yasağı geldi, olayı karartmaya çalışıyorlar."