2016'nın sonu yaklaşırken büyük Milli Piyango çekilişi için Türkiye'nin dört bir yanında bilet satılıyor. Özel Milli Piyango çekilişi 60 Milyon TL'lik ikramiye miktarı ile ilgi çekiyor ve zenginlik hayali ile insanlar çeyrek, yarım ve tam Milli Piyango biletleri alıyor. Siz de şansınızı denemek istiyorsanı bilet alırken sahte biletlere karşı dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var.

SAHTE MİLLİ PİYANGO BİLETİ NASIL ANLAŞILIR?



  • Milli Piyango İdaresi bayilik ruhsatını (gezici bayilerde yaka kartı) taşıyan ve istenildiğinde ibraz eden kişilerden satın alınması gerekir.

  • Biletin arkasında bayi satış mührü bulunmalıdır. Pürüzsüz veya kağıdın örselenmemiş olmasına dikkat edilmelidir.

  • Biletin sol alt bölümde bulunan güvenlik numarası iki parmak arasında gezdirildiğinde rakamların kabarık olduğu hissedilmelidir.

  • Bilet ışığa tutulduğunda bilet kağıdının dokusu içinde beyaz renkli MP amblemli filigranı vardır.

  • Ultraviyole (UV) ışıkta mavi ve açık yeşil renkli parlayan ve kesik çizgiler şeklinde dağılımı bulunan elyaflar (3mm.) bulunmaktadır.


milli-piyango-yilbasi-cekilisi-ornek-biletYILBAŞI ÇEKİLİŞİ MİLLİ PİYANGO BİLETLERİ NE KADAR?

Tam bilet 60, yarım bilet 30, çeyrek bilet de 15 liradan satılmaya başladı. Yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyenin tam bilete çıkması durumunda, 60 milyon lira ile tarihinin en büyük ikramiyesini vermiş olacak.