Kütahya’nın merkeze bağlı Akoluk köyünde, geçimlerini sağladıkları 8 ineğinden 5'ini yıldırım çarpması sonucu kaybeden 66 yaşındaki Hüseyin Girkin ve 62 yaşındaki Fatma Girkin'e, Valilik ve hayırsever bir vatandaş destek çıktı.

Haber duyulur duyulmaz harekete geçen Valilik gerekli organizasyonları yaptı.

Vali Yardımcısı Yüksel Kara (ortada) yaşlı çiftin oğlu Ahmet Girkin'e inekleri teslim etti. Vali Yardımcısı Yüksel Kara (ortada) yaşlı çiftin oğlu Ahmet Girkin'e inekleri teslim etti.


Konuyla ilgili Sözcü.com.tr’ye konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir mağdur vatandaşların yardımına yetiştiklerini şu sözlerle anlattı: “Vali Yardımcısı Yüksel Kara'yı görevlendirmem üzerine Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Gıda ve Tarım hayvancılık il müdürlüğü görevlilerimizle birlikte bölgeye gidildi. Devlet olarak yanlarında bulunduğumuzu, mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla her türlü desteği vereceğimizi söyledik. Bu kapsamda acil ihtiyaçları ve hayvanların telef olması nedeniyle oluşan süt kaybı sebebiyle 3 bin TL acil yardım ödeneğinden yardım verildi. Aynı zamanda Burdur'da bulunan hayırsever vatandaş Kayalar İthal Hayvancılık Şirketinin sahibi Mehmet Kaya Bey tarafından üç adet gebe inek bugün öğleden sonra Kütahya'ya geldi. Görevlilerimiz Burdur'dan gelen üç tane ineği mağdur vatandaşlarımıza teslim etti."

Ahmet Girkin Ahmet Girkin


İLGİLİ HABERKütahya'da ineklerine yıldırım çarpan yaşlı çiftin görüntüsü izleyenleri kahrettiİneklerine yıldırım çarpan yaşlı çiftin görüntüsü izleyenleri kahretti