SÖZCÜ’ye konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Başbakan Yıldırım’ın, AKP Eskişehir milletvekillerinden aldığı "Yalan yanlış bilgiler" ile suçlamalarda bulunduğunu savundu ve ‘’Oysa oğluna Eskişehir’den kız aldı, dünürüne sorsa Eskişehir’deki Belediye hizmetlerini ve doğruları öğrenirdi’’ dedi. Büyükerşen şunları söyledi:

'BANA ÇATMAK ADETLERİ'


Eskişehir’e gelen Başbakanların hepsi  AKP’li vekillerden aldıkları yalan yanlış bilgilerle bana çatarlar. Hedefleri benim. Çünkü 18 yıldır Eskişehir’de seçim kaybediyorlar. Başbakan benim Eskişehir’de lokomotif yapan TÜLOMSAŞ fabrikası dururken, yabancılardan tren ve parça aldığımı söylüyor. Bizim trenimiz yok, tramvayımız var. Onun parçalarını da ihaleye çıkıp, en ileri teknolojiyi kim veriyorsa ondan alırız. TÜLOMSAŞ, Fransız Japon, Alman patentli vagon üretiyor.

'ÇEVRE YOLU YAPTILAR, O DA YANLIŞ'


Biz hiç yol yaptık diye övünmedik. Çevre yolunu Ulaştırma bakanlığı yapar. Şehri ikiye bölen il yolunu, düz ovada yedi tane battı çıktı yaparak çevre yolu haline getirdiler. Oysa çevre yolu adı üstünde şehrin dışından geçer. Bunlar, şehrin ortasından yol geçirdiler. Şehri zaten Porsuk ikiye bölüyor bir de çevre yoluyla ikiye böldüler. AKP burada yol hizmetleri için çok para harcıyor ama bütün harcamaları yanlış. Planlara aykırı, imara aykırı, akla aykırı.. O şehrin ortasından geçirdikleri yollar iki mahalleyi hapsetti, şehirle irtibatını kopardı. Yolun üstüne üst geçit yaptılar, halk da 40 inişi 40 çıkış basamaklı üst geçidi tercih etmedi.

'YEŞİL ALANA BETON'


Başbakan demiryolunu yerin altına aldıklarını söyledi. 2.5- 3 kilometrel yerin altına girecekti, yine yolun üstüne çıkardılar. Üstüne de peyzaj alanı yaptık dediler ama yeşil alan olması gereken yeri beton haline getirdiler. Başbakan, Eskişehir’in dünürü… Buradan oğluna kız aldı. Dünürüne sorsa tüm doğruları öğrenir, bizi suçlamaz.

Belediyenin çalışmalarıyla 'övündemikleri' belirten Başkan Büyükerşen Belediyenin çalışmalarıyla 'övündemikleri' belirten Başkan Büyükerşen "Onlar engellemeye çalışsa da, biz hizmete devam edeceğiz ve onlar da kaybetmeye mahkum olacaklar." dedi.

'KAYBETMEYE MAHKUMLAR'


Dört dönemdir aralıksız olarak Eskişehir’de seçim kazanıyoruz. Ne yapalım, Eskişehirli entellektüler ve aydındır, hizmete ve bana oy veriyor. Yasa çıkarıp, benim hizmet alanımı genişlettiler. 544 köy ve beldeyi mahalle yaptılar, Alt yapı üst yapı, kanalizasyon, yol, 600 mezarlığı bana devrettiler. Belediye meclisinde benim getirdiğim bütün projeleri engellemeye çalışıyorlar. Onlar engellemeye çalışsa da, biz hizmete devam edeceğiz ve onlar da kaybetmeye mahkum olacaklar.


ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ UTKU ÇAKIRÖZER DE BAŞBAKAN’I TOPA TUTTU

Başbakan Binali Yıldırım’ın Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ilişkin sözlerine bir tepki de CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'den geldi.

CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer sozcu.com.tr'nin sorularını yanıtladı. CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer sozcu.com.tr'nin sorularını yanıtladı.


sozcu.com.tr’ye konuşan Çakırözer, AKP hükümetlerinin 14 yıldır Eskişehir için verdikleri sözleri yerine getirmediklerini söyleyerek Başbakan’ı topa tuttu. Eskişehir’in dünyaya tanıtılmasında, turistik, kültürel ve sanatsal bir merkez haline getirilerek, hem Türkiye’nin hem de Avrupa ve dünyanın marka şehirlerinden biri haline getirilmesinde Yılmaz Büyükerşen’in büyük emeği olduğunu belirten Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 14 yıldır iktidarda olan AKP’nin defalarca sözler vermesine rağmen Eskişehir için birçok projeyi yerine getirmediğini söyledi.

'HAVAALANI VAR, UÇUŞ YOK'

Yıldırım’ın konuşmasında Eskişehir’i havacılığın ve raylı sistemlerin merkezi haline geldiğini söylediğini hatırlatan Çakırözer, “Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi’nin bir havalimanı var. Bu hükümet döneminde bu havalimanına pistler yapıldı ama uçak seferi yok. Eskişehirlileri İzmir’e, Adana’ya, Trabzon’a, Diyarbakır’a bağlayacak uçak seferleri yapılmıyor. Boş duran havalimanı lojistik amaçlı olarak bile kullanılmıyor. Afrika’ya açılmakla övünen Türk Hava Yolları, Belçika’da yaşayan çok sayıda Eskişehirli ve Emirdağlı için düzenli bir sefer koymaktan kaçınıyor. Çok sayıda Eskişehirli yurt dışında ama havaalanı olan memleketlerine uçak bağlantıları yok” dedi.

'SÖZLER HAVADA KALIYOR'

Yıldırım’ın YHT övündüğünü söyleyen Çakırözer, “Ama Eskişehirli sanayicinin mallarının yurt dışına güvenli ve hızlı ulaşmasını sağlayacak ve Gemlik Limanı’na tren yolu bağlantısı yıllardır bekliyor” diye konuştu. Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi’nin (URAYSİM) 2009’dan beri her yıl söz verildiği halde yapılmadığını belirten Çakırözer, “Her seferinde yapılacağı söyleniyor, söz veriliyor ama sözler havada kalıyor” dedi.

'YHT SETLERİ ÇİNDEN GELDİ'

Yıldırım, dün yaptığı konuşmada Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yabancılardan tren setleri, parçaları almaya devam ettiğini söyleyerek, “Paraları tıkır tıkır yabancılara veriyor. Bunu da Eskişehirliler bilsin istiyorum” demişti. Yıldırım’ın bu sözlerine de cevap veren Çakırözer, “AKP birçok büyük projeyi yurt dışından ithal ederek yapıyor. AKP hangisini yerli yaptı. Kendileri, yaptık diye övündükleri birçok projeyi yabancılara yaptırıyorlar. Yüksek Hızlı Tren setleri Çin’den geliyor. Marmaray, İstanbul’a üçüncü köprü, bunların hepsi yabancılara yaptırılıyor” diye konuştu.

'AKP’Lİ BELEDİYELERİN TÜLOMSAŞ’A VERDİĞİ SİPARİŞLERİ AÇIKLASIN'

Tülomsaş’ın Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşlarından birisi olduğunu belirten Çakırözer, “Bu kurumun siyasete alet edilmemesi gerekir. Madem öyle, o zaman Başbakan Yıldırım, hangi AKP’li belediyenin Tülomsaş’a ne kadar sipariş verdiğini açıklasın” dedi.

'REKREASYON ALANI DEĞİL, BETON YIĞINI'

Başbakan Yıldırım’ın Eskişehir’in ortasından geçen demiryolu hattını gara kadar yerin altına aldıklarını ve üstünü de rekreasyon alanına dönüştürdüklerini söylediğini belirten Çakırözer, “Sayın Başbakan keşke hat boyuna yemyeşil rekreasyon alanı yaptık dediği yere bir gidip baksa ya da meydanda toplananlara bir sorsaydı. Demiryolu hattı boyunca kapatılan yerin üzeri tam bir beton yığını. Bir tane dahi yeşil namına bir şey yok. Eylül’de bitecek diye sözünü verdikleri projenin de bitip bitmeyeceğini hep birlikte göreceğiz” dedi.

'AKP’LİLER PROJELERİ ENGELLİYOR'

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluğu ellerinde bulunduran AKP’li üyelerin hem Büyükşehir’in hem de CHP’deki metropol belediyeler Tepebaşı ve Odunpazarı’nın projelerini engellediklerini ifade eden Çakırözer, “Otobüs alımını 6-7 ay engellediler. Eskişehir için çok önemli olan 1/25000’lik plan yine 6 aydır komisyonlarda bekletiliyor” diye konuştu.

'İŞKUR, CHP’Lİ BELEDİYELERİ YOK SAYDI'

İŞKUR’un Eskişehir’in kırsaldaki 12 ilçesinden 10’unda 230 kişinin işe alımına ilişkin bütçe çıkardığını belirten Çakırözer, bu 10 belediyenin tamamının AKP’li olduğunu, ancak CHP’li iki belediye Han ve Mahmudiye’nin İŞKUR tarafından yok sayıldığını söyledi.

'ÜNİVERSİTE ARAZİSİ TOKİ ARAZİSİNE VERİLİYOR'

Başbakan Yıldırım’ın 14 yılda Eskişehir’i çok şey yaptıklarını söylemesine karşın, AKP hükümetlerinin söz verip de yerine getirmediği pek çok proje olduğuna dikkat çeken Çakırözer, “Bunlardan birisi de yine 14 yıldır defalarca söz vermelerine rağmen Yüksel Teknoloji Üniversitesi’nin hayata geçirilmemesi. En son TBMM’de komisyon gündeminde yer alıyordu ancak gündemden çıkarıldı. Hatta şimdi duyduğumuza göre üniversite için tahsis edilen arazi, TOKİ’ye verilerek, konut için kullanılacakmış” dedi.