Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in, Eskişehir’e kazandırdığı ve dünyanın pek çok ülkesinde bulunan “Madam Tussaud” Müzesi’nin Türkiye’deki ilk örneği olan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'nde 10 Kasım hareketliliği var.

'USTALIK ESERİM'


Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağışladığı, tarihi kişiler ile yerli ve yabancı ünlü 160 kişinin heykeli yer aldığı müzede hali hazırda birçok Atatürk heykeli bulunuyordu. Yılmaz Büyükerşen yarınki 10 Kasım törenleri için  üzerinde aylarca çalıştığı ve 'ustalık eserim' dediği yeni 'Atatürk heykeli' çalışmasını vatandaşların beğenisine sunacak.

İşte sozcu.com.tr'nin ulaştığı o heykel

heykel-ortaBİRBİRİNDEN DEĞERLİ ESERLER VAR


Büyükerşen'in büyük özverilerle hazırladığı müzede, Atatürk’ün çeşitli dönemlerini yansıtan heykelleri, Atatürk’ün ailesinin yanı sıra yerli ve yabancı devlet adamlarının, sanatçıların, medya mensuplarının ve sporcuların canlı hissi veren heykelleri, değişik dekorlar önünde sergileniyor. Müzede aynı zamanda Eskişehir’in ve Türkiye’nin tarihinden kesitlere de yer veriliyor. Özel günlerde müzeyi ziyaretler ücretsiz. Diğer günlerdeki gelirler ise bağış şartı gereğince kız çocukları ile engelli çocukların eğitimi için kullanılınıyor.


BÜYÜKERŞEN'DEN 10 KASIM MESAJI

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle de bir mesaj yayımladı. Mesajında Büyükerşen, "Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 78. yılında, Ulusça, saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Atatürk, üstün nitelikleri, barışçılığı, devrimci ve demokrat kişiliği, askeri ve siyasal zaferleri ve düşünceleri ile yaşadığı çağa ve Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine damgasını vurmuştur” diyen Büyükerşen, mesajında şunları kaydetti: “Mustafa Kemal, yurdun ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara rağmen, kararlılıkla Türk milletini bağımsız Türkiye ülküsü hedefi etrafında birleştirerek zafere ulaştırmıştır. Atatürk'ün en büyük zaferi yenilmiş bir imparatorluktan çağdaş bir devlet kurmasıdır. ‘Manevi mirasım bilim ve akıldır.’ diyen ve Türk milletinin yapısını çok iyi bilen Atatürk, bilimsel değerlendirmeler ışığında en uygun yönetim biçiminin ‘Cumhuriyet’ olduğuna karar vererek, bu yönetim biçimini seçmiştir. Cumhuriyet'in açıklanması, Türk milletinin tarihindeki en büyük dönüm noktalarından biridir. “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözüyle Ulu Önder Atatürk, Türk Ulusuna olan güvenini ve inancını belirtmiştir.” Mustafa Kemal Atatürk’ü kendi sözleriyle anlatan Büyükerşen, şöyle devam etti: “İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu ben kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!” diyerek, bizlere yaşadığımız zor dönemden çıkış için kurtarıcıya ihtiyacımız olmadığını, bunu gerçekleştirecek olanların bizler olduğunu vurgulamıştır. Atatürk'ün bilgisizliğe, dogmalara ve geri kalmışlığa karşı açtığı savaş, Ulusumuzun evrensel değerleri benimsemesi ve çağdaş yaşamı kısa sürede özümsemesiyle zafere ulaşmıştır. O'nun, ülkemizin kurtuluşu ve çağdaşlaşmasında oynadığı rol, tarihin akışına yön verecek büyüklüktedir. Atatürk Türk Ulusuna ve insanlığa da mal olmuştur. Çağdaşlaşma çabaları, tarihin en büyük aydınlanma hareketlerinden biri olmuştur. Atatürk; yurdumuzun bağımsızlığının, ulusal birliğimizin ve çağdaşlaşmanın adıdır. Devrimlerle yönünü çağdaş uygarlığa çeviren Türkiye’nin, yolundan sapmadan emin adımlarla geleceğe doğru ilerleyeceğine inancım sonsuzdur. Atatürk'ün en büyük eserim dediği lâik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni, ülkesi ve ulusuyla bölünmez bir bütün olarak sonsuza kadar koruma ve yaşatma sorumluluğumuzu unutmamamız gereklidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk kalbimizde ve aklımızda ilkelerinden hiç ayrılmadan var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz.”



 

İLGİLİ HABERMülkiyelilerden Prof. Yılmaz Büyükerşen'e övgü!Mülkiyelilerden Prof. Yılmaz Büyükerşen'e övgü!


İLGİLİ HABERAnıtkabir: Saygıyla anmaktan çok daha fazlası... Medeniyetin altın rehberiAnıtkabir: Saygıyla anmaktan çok daha fazlası... Medeniyetin altın rehberi