Erkek arkadaşının doğum gününü kutlamak için günlük ev kiralayan Nur T., Özbekistan uyruklu Elnur B.'nin tecavüzüne uğradı.

Habip ATAM / İSTANBUL

 


Olay, Kadıköy Merkezi'ndeki günlük ki re alanan bir apartman dairesinde meydana geldi. İddiaya göre, İstanbul Üniversitesi öğrencisi Nur T., 6 Nisan'da sevgilisinin doğum gününü kutlamak için pasta aldı. Daha sonra, Kadıköy Boğa Heykeli yakınındaki Çilek Sokak'ta günlük kiraya verilen bir daire tuttu. Nur T., sevgilisiyle, ve 2 arkadaşıyla saat 12.00'de evde buluşmak için randevulaştı. Erkek arkadaşından önce eve giderek, süpriz hazırlamak isteyen 19 yaşındaki genç kız, saat 10.00'da binaya girdi.

TECAVÜZ ETTİ


İddiaya göre, Nur T., kiraladığı eve girerken, Özbekistan uyruklu Elnur B., karşı daireden çıkarak "Bekleyin, siz, ben evin temizliğinden sorumluyum, siz bu daireye girin ben evi temizleyeyim" dedi. Genç kız, söylenenlere inanarak, Özbekistan uyruklu Elnur B.'nin evine girdi. Elnur B., bir süre sonra, elindeki pastayla temizliğin bitmesini bekleyen genç kızın yanına gitti. Kapıyı kilitleyen Elnur B., tehdit ettiği Nur T.'ye tecavüz etti.

YAKALANDI


Olayın polise bildirilmesi üzerine İstanbul Emniyeti'ne bağlı Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı. Çalışmalarda, Elnur B.'nin Kadıköy, Reşitpaşa Mahallesi'ndeki bir adreste kaldığı belirlendi. Adrese baskın yapan polis, şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Nur T.'nin teşhis ettiği Özbekistan uyruklu zanlı, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

GÜLAY'IN KATİLLERİ ARANIYOR


Kadıköy'de yaşanan dehşet, bir kez daha, günlük evde cinsel saldırıya uğrayan Gülay Bursalıyı akıllara getirdi. Bursalı, geçtiğimiz ay Başakşehir'de sevgilisiyle günlük ev kiraladı. İkili eve girerken, dairenin sahibi Cihan İ. ve Mehmet T., genç kızın sevgilisini güç kullanarak etkisiz hale getirdi. Cihan İ. ve arkadaşının tecavüz girişiminde bulunduğu iddia edilen 19 yaşındaki üniversitesi öğrencisi Bursalı, 9'uncu kattan atlayarak intihar etti. Cinayet Masası ekipleri, il dışına kaçan o olayın şüphelilerinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.