Gökhan CEYLAN ZARA (Sivas), (DHA) - SÜPER Loto`da 9 haftadır devredip 24 milyon TL`yi bulan ikramiye, Kahramanmaraş`ın Onikişubat ve Sivas`ın Zara İlçesi`nde `18-27-33-38-43-53` rakamlarını kuponlarında oynayan iki talihli tarafından paylaşıldı. Zara`da herkes, 12 milyon lirayı kazanan ve henüz ortaya çıkmayan talihliyi merak ediyor.
Süper Loto`da 9 haftadır devreden 11 Şubat tarihli çekiliş sonuçları dün gece açıklandı. Milli Piyango İdaresi tarafından yapılan çekilişle Kahramanmaraş ve Sivas`tan oynanan iki kuponun sahibine, 12`şer milyon 24`er bin, 157`şer lira lira çıktı. Kuponlardan birinin Sivas`ın 15 bin nüfuslu Zara İlçesi`nde oynandığı ortaya çıktı. Kuponun Zara`da bulunan tek sayısal loto bayiinde oynandığı ve geçtiğimiz hafta burada yaklaşık 4 bin kupon yatırıldığı öğrenildi. Loto bayisine büyük ikramiyenin ilçeye isabet ettiğine dair afiş asıldı.
`ÖĞRENCİLER İÇİN BURS SAĞLARSA SEVİNİRİZ`
İlçedeki sayısal loto bayisi işletmecisi Yusuf Ziya Kurt, "Dünkü ikramiyenin 24 milyona çıkması hepimizi heyecanlandırmıştı. Ben dün İstanbul`daydım. Uçağa binerken de sanki içimde bu sefer Zara`ya çıkacakmış gibi bir duygu vardı. Bir telefon görüşmesinde de bunu dile getirmiştim. Zannediyorum 12 milyon liralık bir rakam Sivas tarihinin değil belki Anadolu tarihinin en büyük ikramiyesi olarak isabet etti. Çıkan vatandaşımıza hayırlı olsun diliyorum. Bu Milli Piyango ikramiyelerinde olumsuz hikayeler duymaktayız. Rakamın yüksek çıkmasından sonra belki insanlar bunun ağırlığını kaldırmamakta ve olumsuzluklar yaşamakta, umarım vatandaşımız böyle bir şeye maruz kalmaz. Bayi olarak herhangi bir beklentimiz yok. Hayırlı, uğurlu olsun güle güle harcasın. Ancak bir tavsiyem var biz Zaralılar olarak eğitim ve öğretime önem veren bir ilçeyiz. Hem Türkiye genelinde hem Sivas özelinde bilinen bir değerdir bu. Üniversiteyi kazanan öğrencilerimize uzun soluklu burs sağlarsa seviniriz" dedi.
Talihlinin henüz ortaya çıkmadığına da belirten Kurt, "Belki bir Zaralı`ya da çıkmamış olabilir, ilçemiz belirli bir yol güzergahı üzerinde bu güzergah içerisinde geçen bir vatandaşımıza da çıkmış olabilir. İnşallah hayırlısıyla kendisine harcamayı nasip eder ve dileğimizi yerine getirir" dedi.
`ZARASPOR`A YARDIM EDERDİM`
DHA