/ İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde dün akşam saatlerinde ortadan kaybolan zihinsel engelli 7 yaşındaki İbrahim Akçay'ın bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
Anneanne ve dedesiyle yaşadığı Karakuzu Mahallesi'ndeki evlerinin önünde oynayan zihinsel engelli İbrahim Akçay, dün saat 18.00 sıralarında ortadan kayboldu. Gidebileceği yerlere bakılmasına rağmen Akçay'a ulaşılamadı. Bunun üzerine Halil İbrahim Akçay, jandarmaya gidip torunu için kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma, arama kurtarma çalışmaları için İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden (AFAD) destek istedi. 10 kişilik AFAD ekibiyle mahallenin üst bölümündeki Ovacık Mevkisi'nde bulunan makilik alanda başlatılan arama- kurtarma çalışmalarına Aliağa Arama Kurtarma ve Eğitim Derneği (ALKUD), Aliağa Merkez Avcılar Derneği ve mahalleli de destek verdi.
Geniş bir alanda günün ilk ışıklarına kadar yapılan arama kurtarma çalışmalarından sonuç alınamadı. Ekiplerin verilen kısa bir aranın ardından arama-kurtarma çalışmalarına sabah saatlerinden itibaren tekrar başladığı bildirildi.

 

DHA