2015'in son gününe denk gelen doğum gününü kağıt toplayarak geçiren Mehmet Kadir Karamanlı'ya, bir grup öğrenci sürpriz yaptı. Doğum günü pastasını karşısında gören Karamanlı, "Heyecandan ne mumlara üfleyebildim ne pastayı kesebildim" dedi.



Türkiye, atık kağıt toplayıcısı Mehmet Kadir Karamanlı’yı 31 Aralık 2015 günü tanıdı. Karamanlı, yılın son gününe denk gelen doğum gününde kar altında atık kağıt toplamaya çıkmıştı. Haber sosyal medya da kısa sürede yayıldı ve binlerce kez izlendi.

Aljazeera'den Güray Ervin'in haberine göre, Karamanlı’nın anlattıklarından etkilenen Beykent Üniversitesi İşletme Mühendisliği öğrencileri Karamanlı’ya pasta alıp, doğum günü sürprizi yaptı.

Kutlamayı organize eden Fevzi Anıl Çırık şunları söyledi:

"HEPİMİZ İÇİN ÇOK DUYGU DOLU BİR AKŞAMDI"

"Haberi izledikten sonra arkadaşlarımla birlikte ne yapabileceğimizi konuştuk. İlk olarak hep birlikte alışveriş yaptık. Kendisine hediyeler aldık. Eminönü’ne gidip atık kağıt toplayıcılarıyla konuştuk ve Mehmet Abi’ye ulaştık. Kendisi bizi görünce hem çok şaşırdı hem de çok sevindi. Yakınlarda bir cafeye gittik. Önceden aldığımız pasta, üzerinde mumlarla masaya geldi. Mehmet Abi mumları üfleyip pastayı keserken gözyaşlarını tutmakta zorlandı. Hepimiz için çok duygu dolu ve mutlu bir akşamdı."



"NE MUMLARA ÜFLEYEBİLDİM NE DE PASTAYI KESEBİLDİM"

Haberin yayınlanmasının ardından çok sayıda insanın kendisine ulaşmaya çalıştığını öğrendiğini söyleyen 59 yaşındaki Mehmet Kadir Karamanlı da, "Gençleri kalabalık şekilde karşımda görünce çok sevindim. Ne söyleyeceğimi, ne yapacağımı bilemedim. Bana kıyafetler almışlar, ayakkabı almışlar. Sohbet ettik, dertleştik. Hepsi çok saygılı çocuklardı. Birlikte cafeye gittik. Pasta hazırlamışlar. O kadar heyecanlandım ki, ne mumlara üfleyebildim ne pastayı kesebildim. Çocuklar da, ben de gözyaşlarımızı zor tuttuk. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.



Kendisine kıyafet ve para yardımında bulunmak isteyen insanlar olduğunu söylediğimiz Karamanlı, "Bana kıyafet ve para göndermek isteyen insanlara teşekkür ediyorum. Ben çalışıyorum, paramı kazanıyorum. Benden daha kötü durumda olan insanlar var. Lütfen onlara yardım etsinler. Bu benim için daha kıymetli" dedi.