Araçların kaza yapıp yapmadığını öğrenmek isteyen kişiler için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından araç hasar kaydı sorgulama hizmeti geliştirilmiştir ilgili hizmet ile güncel kaza bilgileri üzerinden bilgi sağlanabilir.

Hasar Geçmişi Sorgulama


Araçlar için hasar geçmişi sorgulama araçların daha önceki yıllarda kaza yapıp yapmadığının öğrenilmesinde tercih edilir. Bu bakımdan kişilerin araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini yapabilmesi için belirtildiği gibi hasar geçmişi sorgulama işlemlerini tamamlaması yeterlidir.

Tramer.gen.tr blog sitesinde yer alan araç hasar kaydı sorgulama yazısındaki belirtildiği gibi cep telefonları aracılığı ile sorgulama kolay bir şekilde yapılabilir. Bu konuda aşağıda yer alan resim yeterli bilgi sağlamaktadır.


Araç Detay Bilgisi Sorgulama


Aracsorgulama.net sitesinde yer alan araç plaka sorgulama yazısındaki belirtildiği araçlar için istenilen bilgilere sorgulama yapılarak ulaşılabilir. Sadece hasar konusunda değil, araçların değişen parçasının olup olmadığı gibi durumlarda kişiler araç detay bilgisi sorgulama yapmalıdır. Araç detay bilgisi sorgulama işlemleri için örnek bir sorgulama ise resimdeki gibidir;


Görüldüğü gibi aynı hizmet üzerinden sorgulama yapılsa dahi kişilerin bilgi alabilmesi için doğru sorgulama mesajını göndermesi gerekmektedir. Uygun bir şekilde yazılan mesajların 5664’e gönderilmesi yeterli olmakla birlikte sistemin ücretli olduğu da unutulmamalıdır. Yapılan her araç hasar kaydı sorgulama işleminde kişilerin 5 TL işlem ücreti ödemesi gerekmektedir. 5 TL’lik işlem ücretinin ödenmesi ile birlikte sorgulama işlemleri tamamlanarak kişiler durum bilgisi yansıtılır. Tüm araçlar için araç hasar kaydı sorgulama yapılabilir. Bu açıdan herhangi bir sınır bulunmamaktadır. Fakat her işlem için ayrı ücretlendirme yapılır. Bu bakımdan kişilerin ücret noktasında dikkat etmesi yararlı olur.