Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden yapılan trafik cezası sorgulama işlemleri farklı bilgiler üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Kişilerin adına kesilen cezaların yanı sıra araç plakasına yazılan trafik cezası sorgulama işlemleri de yapılabildiği için kişiler trafik cezası konusunda da kolay bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Gib.gen.tr sitesinde yer alan trafik cezası sorgulama yazısında belirtildiği gibi sorgulama ekranı şöyledir;

EGM Resmi Sitesinden Trafik Cezası Sorgulaması İçin Tıklayınız

Trafik Cezası Sorgulama

Sizler de trafik cezası konusunda bilgi almak için sunulan Emniyet Genel Müdürlüğü hizmetlerini tercih edebilirsiniz. İnternet üzerinden sunulan hizmetlerden vatandaşların kolay bir şekilde işlemleri yapabilmesi adına herhangi bir ücret alınmazken basit ara yüzler ve formlar kullanıma sunulmuştur.  Aracsorgulama.net sitesinde yer alan trafik cezası ödeme yazısında belirtildiği gibi sorgulama sonrasında EGM üzerinden ödeme yapılamaz.

Sizler de konu ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesine giriş yaptıktan sonra trafik cezası sorgulama adımlarını takip edebilirsiniz. Araç plakasına yazılan trafik cezası sorgulama işlemlerinde kişilerin trafik cezasına ulaşabilmesi adına kimlik bilgilerinin yanı sıra araç ruhsat bilgilerini de formdaki alanlara girmesi gerekecektir. Bilgi girişi tamamlandıktan sonra ise ekranda cezalar ile ilgili tüm detaylar yayınlanacaktır. Ulaşılan ceza bilgilerinde cezaların tarihinden ne kadar olduğuna kadar tüm detayların öğrenilmesi mümkün olduğu için trafik cezaları ile ilgili herhangi bir soru işareti kalmayacaktır.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sunulan hizmetler ücretsiz olduğu gibi kişilerin benzer sorgulama işlemlerini yapabileceği başka portallar da bulunmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü sitesi üzerinden işlemi yapamayan kişilerin e devlet sitesi ya da Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi üzerinden aynı trafik cezası sorgulama işlemlerini yaparak sonuca ulaşabilmesi mümkündür. Bu bakımdan trafik cezası sorgulama işlemlerini yapacak kişilerin belirtilen siteleri gerektiği takdirde değerlendirmesi yararlı olacaktır.