Spor Toto Süper Lig’de 20. haftanda Beşiktaş Gaziantep maçı oynandı. Cüney Çakır'ın   yönetiği karşılaşmada Beşiktaş galibiyeti 4 golle yakaladı. Süper Ligi'n 2. yarısından iki maçı ertelenen ve geç başlamak durumunda kalan Beşiktaş bu bol gollü galibiyet ile Fenerbahçe ile olan puan farkını azalttı. Beşiktaş Gaziantep maç özetini izlemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Beşiktaş Gaziantep maçı golleri ve özeti için tıklayınız

PUAN DURUMU


Beşiktaş Gaziantep maçı sonrası Süper Lig puan durumu nedir? Fenarbahçe 46 puan ile lider. Beşiktaş da rakibini 44 puan ikinci sıradan takip ediyor ancak Beşiktaş'ın 2 maç eksiği bulunuyor. Beşiktaş ertelenen Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor maçlarından 3 puanla ayrıldığı taktirde Fenerbahçe'nin 4 puan önüne geçebilir.

MAÇTAN NOTLAR


Kupada Bucaspor’u as kadrosuyla yenerek maç eskiğini kapatmak isteyen siyah-beyazlılar, 20. dakikada Rhodolfo sakatlığıyla şok oldu. Beşiktaş son 70 dakikada yeni transferleri Marcelo ve Alexis tandemiyle oynadı.

İLK GOL 38'DE


38. dakikada Sosa’nın pasında topla buluşan Gökhan Töre, 38. dakikada yerden şutunu gönderdi. Gaziantepspor kalecisi Alperen topu kolunun altından kaçırınca Beşiktaş 1-0 öne geçti.

Bu golden 4 dakika sonra ise Oğuzhan Özyakup, kale önünde topla buluştu. Savunmanın uzaklaştıramadığı meşin yuvarlığı Oğuzhan filerle buluşturarak takımını 2-0 öne geçirdi.

İKİNCİ YARIDA GOMEZ FIRTINASI


61. dakikada Sosa’nın pasına ceza sahasında hareketlenen Mario Gomez, gelişine yaptığı vuruşla farkı 3’e çıkardı. Bu golden 4 dakika sonra Gökhan Töre’nin ortasına sol ayağıyla vuran Alman golcü, topu üst direğe nişanladı. Dakikalar 70’i gösterdiğinde Mario Gomez, iyi bir maç çıkaran İsmail Köybaşı’nın pasında topla buluştu. Siyah-beyazlı oyuncu yere düşerken, vuruşunu yapara kendisinin iki, takımını 4. golünü kaydetti.

Geride kalan dakikalarda Gaziantepspor etkili olmadı. Beşiktaş top çevirirken, farkı arttırmak istedi ancak skor değişmedi.

Beşiktaş 44 puana yükselirken, iki maç eskiliğiyle Fenerbahçe’nin 2 puan gerisinde yer aldı. Gaziantepspor ise 26 puanla 8. sırada kaldı.

Kadrolar:
Beşiktaş’ın 11’i: Tolga, Beck, Rhodolfo, Marcelo Guedes, İsmail, Atiba, Oğuzhan, Sosa, Gökhan, Olcay, Gomez
Gaziantepspor’un 11’i: Alperen, Barış, Elyasa, Guano, Marçal, Erdem, Chibuike, Orkan, Abuda, Habibou, Larsson