Kişilerin sağlık konusunda hastanelere giderek tedavi olması halinde ilk olarak randevu alması zorunlu hale ettirilmiştir. Bu nedenle uygulamanın yürürlüğe girdiği tarih itibari ile birlikte kişilerin ilk olarak randevu alması ve alınan randevuya göre hastaneye gidilmesi gerekmektedir. MHRS olarak adlandırılan yeni sistem ile birlikte kişilerin hastanelerde uzun saatler beklemesi önlenmekte ve kişilerin sadece tedavi olacağı saatte hastanede olması sağlanmaktadır. Bu açıdan sizler de sigorta blog sitesindeki hastane randevu alma yazısında da belirtildiği gibi hastaneye gitmeden önce online olarak randevu almalı ve randevunuza göre hastaneye gitmelisiniz.  Randevu almak için siteye giriş yapan kişiler resimde görülen randevu al butonuna tıklamalıdır.



Sigortasorgulama.gen.tr sitesindeki MHRS giriş yazısında da belirtildiği gibi kişilerin randevu almak için online seçeneğinin dışında telefon üzerinden de işlemlerini yapabilmesi mümkündür. Randevu alma noktasında özellikle internet kullanımı mümkün olmayan kişiler Alo 182’yi arayabilir.

Online olarak alınan randevularda kişilerin tüm detayları kendisi girmesi gerekirken, telefon üzerinden yapılan görüşmede çağrı merkezi temsilcisinin sorduğu sorulara yanıt vermek yeterli olmaktadır. Fakat iki seçenekte de çok kolay bir şekilde randevu işlemleri tamamlanabilir. Randevu alırken, kişilerin hangi sağlık kurumunda tedavi olacağından hangi bölüm ve doktor seçimine kadar detaylar belirtilmektedir. Kişiler doktorun randevu saatlerine bağlı olarak uygun gün ve saat seçerek randevu alma hastane randevu alma işlemlerini tamamlayabilmektedir. Ücretsiz bir şekilde yapılan hastane randevu alma işlemlerini sizler de belirtildiği gibi kolay bir şekilde tamlamayabilirsiniz. Telefon üzerinden yapılan görüşmelerde konuşma tarifeye göre ücretlendirilmektedir. İnternetten hastane randevu alma işlemleri ise tamamen ücretsizdir.
.