Sakarya Üniversitesi ‘Astroloji Sertifika Programı’ açacaklarını duyurdu. Gelen tepkiler sonrası iptal edilen Astroloji kursuyla ilgili üniversite yetkililerinin açıklaması ise “Astronomi kursu açacaktık. Lansmanı yanlış yaptık” oldu. Sözcü Gazetesi Yazarı Astrolog Dinçer Güner, "Üniversitenin açmış oldugu eğitimin arkasında duramaması bence şanssız bir kriz yönetimi olmuş" diyerek üniversitenin açıklamasına tepki gösterdi.

[caption id="attachment_1184492" align="alignnone" width="670"] Sözcü Gazetesi Yazarı Astrolog Dinçer Güner, Sakarya Üniversitesi'ndeki astroloji eğitimi kriziyle ilgili konuştu.[/caption]

Sakarya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından açılan ‘Astroloji Sertifika Programı’ gelen tepkiler üzerine durduruldu. Merkez Müdürü Zekeriya Parlak kursun yanlış anlaşıldığını söyleyerek, “Astronomi eğitimi olarak planlamıştık. Lansmanı yanlış yapmışız” dedi.

Sözcü Gazetesi Yazarı Astrolog Dinçer Güner, Sakarya Üniversitesi'ndeki astroloji eğitimi kriziyle ilgili konuştu.  "Üniversitenin açmış olduğu eğitimin arkasında duramaması bence şanssız bir kriz yönetimi olmuş" diyen Güner, üniversitenin açıklamasına tepki gösterdi.

"ASTROLOJİ EĞİTİMİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZLERİ İÇİN BİR İLK DEĞİL"

Güner, konuya yönelik olarak şunları söyledi:

''Üniversitelerde sürekli eğitim merkezlerinde astroloji eğitimi verilmesi bir ilk değil. Girne Amerikan Üniversitesi'nde de, Anadolu Üniversitesi'nde de bu eğitimler verilmekte. Kaldi ki Sakarya Üniversitesi'nin de böyle bir eğitim vereceği daha önce konuşulmuştu.

Üniversitelerde verilen her eğitimin illa bilimsel olmasına da gerek yok. Tarih, sosyoloji, felsefe de bilim değil. Astrolojiyi bilimle kıyaslamak bu nedenle çok doğru değil. Astroloji sonucta gökyüzünde yaşanan bir takım olayların yaşadiğimiz dünya üzerindeki etkilerini
anlatmaya ve ifade etmeye yarayan bir bilgi disiplini. Astrolojinin bilimsel olup olmadığını tartışmak başlı başına büyük bir hata. Bu konuda üniversitenin açmış oldugu eğitimin arkasında duramaması bence şanssız bir kriz yönetimi olmuş'' dedi.