Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim alanında yapılan çalışmalar özellikle internetin devreye sokulması ile birlikte çok daha kapsamlı bir hale gelmiştir. Bu konuda en çok önemsenen uygulamalardan bir tanesi e okul olurken e okul aracılığıyla pek çok bilgiye erişim sağlanabilir. Diploma sahibi olan ve mezuniyet yaşayan kişiler e okul diploma bilgileri sorgulama hizmeti sayesinde diplomaları ile ilgili detaylara erişebilmektedir. Bu bakımdan diplomasını kaybeden ve diploma bilgilerini öğrenmek isteyen kişiler e okul diploma bilgileri sorgulama hizmet ekranından yararlanabilir. Sorgula.gen.tr sitesinde yer alan e okul diploma bilgileri sorgulama yazısında belirtildiği gibi hizmet ekranı şöyledir:

E-OKUL LATFORMUNDA DİPLOMA SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

E okul diploma bilgileri sorgulama
Mebbis.org sitesinde yer alan e okul giriş yazısında da belirtildiği gibi bu hizmet ekranı üzerinden yapılan işlemler sayesinde kişilerin ihtiyaçlarını karşılaması oldukça kolaydır ve üyelik girişi gerekmez. Diploma sorgulama işlemlerinde dikkat edilmesi gereken iki farklı detay bulunmaktadır. Sorgulama işlemlerinin 2008 yılı öncesine dair yapılabilmesi mümkün değildir. Aynı zamanda diploma tarihinin de gün, ay ve yıl olarak tamamen bilinmesi gerekmektedir. bu iki detayın bilinmesi yeterli olacaktır ve kişiler bu bilgileri sisteme girerek kolay bir şekilde sorgulama yapabilmektedir. Kişilerin sorgulama yaptıktan sonra girdiği bilgilerin doğru olması halinde sistem tarafından ekranda diploma detayları yayınlanacaktır.

Böylece yayınlanan bilgilerin incelenmesi ile birlikte kişilerin ihtiyaçlarını karşılaması son derece kolay olacaktır. Sunulan hizmetler pratik bir bilgi sunduğu gibi isteyen herkes internet üzerinden diploma bilgileri sorgulama yapabilir. E okul öğrencilerin tüm eğitim durumu hakkında bilgi veren bir portal olduğu gibi oluşturulan yan hizmetler sayesinde de kişilerin ihtiyacını karşılamaktadır. E okul diploma bilgileri sorgulama gibi farklı hizmetler geliştirildiğinden dolayı eğitim için ihtiyaçların karşılanması internet üzerinden oldukça kolaydır.