Mebbis.org sitesinde yer alan e okul giriş yazısında da belirtildiği gibi e okul adı verilen özel bir sistem kullanıma sunulduğu günden itibaren eğitim alanında büyük bir açık kapatılmıştır. Sistem sayesinde kişiler pek çok konuda bilgi alma imkânına sahiptir. E okul üzerinden yapılan işlemlerden biri ise e okul boş kontenjan ve taban puan bilgileri sorgulama olmaktadır. Okullarda yapılan alımların kaç puan ile tamamlandığı ve alınan en son öğrencinin kaç puan ile okula giriş yapabildiği yapılan sorgulamalar ile birlikte görülebilmektedir. Bu bakımdan e okul okul boş kontenjan ve taban puan bilgileri sorgulama işlemlerinin yapılması büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Mebbis.org sitesinde yer alan e okul boş kontenjan yazısında belirtildiği gibi hizmet ekranı şöyledir:

E-OKUL RESMİ SİTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

E Okul Boş Kontenjan Sorgulamaİnternet üzerinden yapılan işlemler sayesinde isteyen herkesin bu konu ile ilgili bilgi alabilmesi mümkün olmaktadır. Borç sorgulama yapmak için sizler de online hizmetleri kullanabilirsiniz. Sorgulama yapan kişiler bu konuda güncel bilgiler üzerinden tüm durumu görüntüleyebilecektir. Herhangi bir sorun yaşanmadan kişiler istediği okul için sorgulama yaparak bilgi alma imkânına sahiptir. Sunulan hizmetler oldukça basit bir form üzerinden gerçekleştirilir. Kişiler sayfaya giriş yaptığında boş kontenjan ve taban puan bilgileri öğrenebilmek için sorgulama formu doldurmalıdır. Formun doldurulması ile birlikte sistem tarafından gerekli tüm bilgiler ekranda yayınlanacaktır. Böylece yayınlanan bilgilerin incelenmesi kişiler için yeterli olacaktır. Sorgulama sonucunda kişilerin sisteme giriş yaptığı okulun tüm bilgileri taban puan ve kontenjan açısından yayınlanacaktır.

Sorgulama yapacak kişilerin ücretsiz olarak oluşturulan bilgi ekranına giriş yapması ile birlikte işlemlere başlaması mümkün olmaktadır. Bu bakımdan herhangi bir üyelik girişi yapmadan da hemen işlemlerinizi başlatabilirsiniz.