E okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapan veliler almak istediği bilgiler için menü üzerinden seçim yaparak kolay bir şekilde öğrencilerin güncel durumu hakkında bilgi alabilmektedir. Online olarak sunulan hizmetler her zaman açık durumda olduğu için kişilerin istediği ve ihtiyaç duyduğu zaman sistem üzerinden bilgi alabilmesi mümkün kılınmıştır. Mebbis.org sitesinde yer alan e okul giriş yazısında belirtildiği gibi giriş yapılması bu işlemlerde yeterlidir. Giriş ekranı ise şöyledir;

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Giriş İçin Tıklayınız

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

Devamsızlık Bilgisi


Öğrencilerin okula gittiği günler ve gitmediği günler tek tek kayıt altına alınmaktadır. Üstelik okulda tutulan bu kayıtlar günlük olarak e okul sistemine aktarılarak velilerin de bu konuda bilgi alması sağlanmaktadır. Devamsızlık bilgisi konusunda bilgi almak isteyen veliler e okul sistemine giriş yaptıktan sonra menüde yer alan devamsızlık bilgisi bölümüne tıklamalı ve bu bölümde açılan bilgileri incelemelidir. Böylece çok kolay bir şekilde öğrencilerin devamsızlık takibi yapılabilir. Mebbis blog sitesinde yer alan e okul veli girişi yazısında da belirtildiği üzere en çok kullanılan servislerden birisi de devamsızlıktır.

Not Bilgisi


Öğrencilerin derslerindeki başarı durumu için de e okul kullanılabilir durumdadır. Velilerin en çok merak ettiği konuların başında gelen not bilgisi için e okul girişi sonrasında menü üzerinde yer alan not bilgisi bağlantısına tıklanması yeterli olacaktır. Not bilgisi ekranında öğrencilerin güncel dönem içerisinde aldığı tüm dersler listelenmekte ve dersler için açıklanan tüm notlar da ekranda yer almaktadır. Böylece derslerdeki genel başarı ortalaması kolay bir şekilde takip edilebilir.

E okul sadece devamsızlık ve not bilgisi için değil öğrencilerin okuldaki tüm durumları hakkında bilgi alınmasını sağlamaktadır. Bu açıdan e okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapılması ile birlikte öğrencilerin güncel bilgilerine erişim sağlanması oldukça kolaydır.

Ücretsiz şu şekilde sunulan hizmetler internet üzerinden erişilebilir durumda olduğu gibi mobil cihazlar ile uyumlu olarak oluşturulan uygulamalar aracılığıyla da kolay bir şekilde e okul üzerinden bilgi sağlanabilir.