Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e okul veli bilgilendirme sisteminin aktif hale getirilmesi ile birlikte öğrencilerin okuldaki tüm durumları öğrenilebilir duruma gelmiştir. Öğrencilerin okuldaki not bilgilerinden yazılı tarihlerine kadar tüm detayları e okul veli bilgilendirme sisteminde yer almaktadır. Bu bakımdan velilerin öğrencilerin farklı bilgilerini öğrenebilmesi oldukça kolaydır. Sunulan hizmetler dahilinde veli ya da öğrenciler e okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilir. Sisteme giriş yapmak isteyen öğrencilerin TC kimlik numarası ve okul numarasını bilmesi gerekir. Sisteme girilecek bilgilerin ardından öğrencilerin tüm durumları kolay bir şekilde görüntülenebilir. Sistemde oturum açıldıktan sonra e okul Veli Bilgilendirme Sistemi menüsü açılacaktır. Sol tarafta yer alan bu menü sayesinde kişiler ihtiyaçlarına yönelik işlemleri direk menü üzerinden yaparak sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Mebbis.org sitesinde yer alan e okul veli bilgilendirme sistem yazısında belirtildiği gibi hizmet ekranı şöyledir;

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Giriş İçin Tıklayınız

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

Açılacak yeni ekranlarda öğrencilere ilgili durumları güncel ve resmi bir şekilde sunulmaktadır. Böylece veliler öğrenciler hakkında öğrenmek istediği tüm bilgileri çok kısa bir süre içerisinde öğrenebilmektedir. Üstelik e okul veli bilgilendirme sistemi mobil olarak da kullanımda olduğundan dolayı telefonlar ile uyumlu uygulamaların internet üzerinden indirilmesi halinde cep telefonları üzerinden de e okul veli bilgilendirme sisteminin kullanılabilmesi mümkün olmaktadır. Mebbis blog sitesinde yer alan e okul giriş yazısında da belirtildiği gibi cep telefonlarından da yine giriş yapılması gerekir.

Bu açıdan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm imkanları geliştirilmiş ve kullanıma sunulmuş durumdadır. Kolay bir şekilde sorgulamalarının yapılabilmesi ve özellikle öğrencilerin takip edilebilmesi adına bu hizmetlerden yararlanılması gerekmektedir.