Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanarak yürürlüğe konan e okul yönetim bilgi sistemi öğrenciler için durumlarının online olarak takip edilmesini sağlamaktadır. E okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile yapılan işlemler sayesinde e okul sürekli aktif tutulurken veliler ve öğrenciler okuldaki durumlarını kolay bir şekilde takip edebilmektedir. Yapılacak sorgulamalar sayesinde günlük olarak öğrenci takibi dahi yapılabildiğinden dolayı sistem büyük bir ilgi görmektedir. Mebbis.org sitesinde yer alan e okul veli bilgilendirme sistem yazısında belirtildiği gibi hizmet ekranı şöyledir:

E-OKUL GİRİŞ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKULÖğrenci ve veliler tarafından öğrenci girişi yapılması gerekmektedir ve bu giriş işlemleri e okul veli bilgi sistemi üzerinden yapılmaktadır. Fakat yönetici paneline erişmek isteyen kişilerin bu konuda mebbis.org sitesinde yer alan e okul giriş yazısında da belirtildiği gibi yetkili üyelik bilgileri ile e okul yönetim bilgi sistemini kullanması gerekecektir. E okul yönetim bilgi sistemi sadece yetkilendirilmiş olan üyelikler için açılmıştır ve bu bakımdan kişilerin yetkili bir üyeliğe sahip olması gerekmektedir. E okul yönetim bilgi sistemine giriş yapan kullanıcılar giriş işlemleri sonrasında tüm işlemleri özel menü üzerinden gerçekleştirebilmektedir.

Öğrencilerin not bilgilerinin girilmesi devamsızlık durumlarının işlenmesi ya da okuldaki diğer bilgilerinin sisteme girilebilmesi adına e okul yönetim bilgi sisteminin kullanılması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan görevlendirmeler dahilinde e okul sisteminin sürekli aktif halde kalması amacıyla güncel ve planlı bir şekilde e okul yönetim bilgi sistemi üzerinden girişlerin yapılması sağlanmaktadır. Bu bakımdan bu konuda görevlendirilmiş olan kişilerin bilgi sistemi üzerinden işlemlerini zamanında yapması sağlandığından dolayı herhangi bir sorun yaşamadan tüm işlemler zamanında gerçekleştirilmektedir. Böylece sisteme giriş yapan öğrenci ya da veliler de güncel bilgileri öğrenme fırsatı elde etmektedir.