SGK tarafından kurulan ve kullanıma sunulan ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde kişiler güncel sigorta ve emeklilik durumunu görebilmektedir. Oluşturulan formun kullanılması ile ücretsiz bir şekilde yapılabilen işlemleri sizler de yaparak ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Sigortasorgulama.gen.tr sitesinde yer alan emeklilik sorgulama yazısında belirtildiği üzere kişilerin sorgulama yaptığı ekran resimdeki gibidir;



ne zaman emekli olurum uygulaması kişilerin mevcut sigorta bilgilerini kullanarak işlem yapmaktadır. Bu nedenle detaylı olarak sigorta bilgilerinin girilmesi gerekmektedir. Bilgi girişi sonrasında sistem tarafından hesaplamalar yapılır ve sonuç yayınlanır. Bu açıdan yayınlanan sonuçların incelenmesi ile birlikte emeklilik ile ilgili merak edilen tüm sorular da yanıtlarını bulmuş olmaktadır. Sizler de resimdeki formu doldurarak ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz. Sigorta blogunda yer alan ne zaman emekli olurum yazısında da belirtildiği gibi kişilerin sorgulama yapmak için güncel sigorta bilgilerini kullanması gerekir. Aksi halde kişilerin öğrendiği tarih yanlış olur.

SGK tarafından kullanıma sunulan uygulamalar her ne kadar e devlet üzerinden erişilebilir olsa da ne zaman emekli olurum konusunda kişiler SGK’nın sitesini kullanması gerekmektedir. Resmi site üzerinden erişilebilen uygulama için herhangi bir kriter aranmazken, formun hemen doldurulması ile işlemler yapılabilir. ne zaman emekli olurum uygulaması 4A, 4B ve 4C olarak sigorta türlerine göre ayrılmıştır. Bu nedenle sorgulama yapan kişilerin sigorta türüne göre farklı uygulama sayfasına girmesi gerekir. Belirtilen detaya dikkat edilmesi hata oluşmasını önler. Online olarak yapılan işlemlerde tekrar tekrar sorgulama yapılması mümkündür. Bu açıdan herhangi bir sınırlama olmaksızın hizmetten yararlanabilirsiniz.