Kişilerin emekli olabilmesi adına SGK sigortası üzerinden prim ödemelerinin yapılması ve emeklilik için gerekli tüm şartların sağlanması gerekmektedir. Bu bakımdan illi süreç içerisinde kişiler ne zaman emekli olurum uygulaması aracılığı ile durumunu istediği zaman takip edebilmektedir. SGK tarafından kişilerin sigorta bilgileri üzerinden yapılan sorgulamalarda emeklilik tarihi dahi tespit edilebilmektedir. Bu açıdan emekli.gen.tr blog sitesinde yer alan emeklilik sorgulama yazısında belirtildiği üzere kişiler istediği zaman sorgulama yapabilir ve durumunu öğrenebilir. Sorgulama yapılması için sorgulama sayfasına giriş yapılması yeterlidir. Sorgulama sayfası ise resimdeki gibidir:


Emekli blog sitesinde yer alan ne zaman emekli olurum yazısında da belirtildiği gibi resimdeki form doldurulması ile birlikte işlemler tamamlanmaktadır. Formun doldurulmasında zorlanan kişiler ise sigorta bilgilerini öğrenebilir. Bu sayede hem güncel bilgiler üzerinden hem de doğru bilgiler ile sorgulama işlemleri yapılacaktır. Bu tür küçük detaylara bakarak sizler de sorunsuz bir şekilde işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

İnternet üzerinden sunulan emeklilik hizmeti ile birlikte ne zaman emekli olurum konusunda kişilerin hiçbir soru işareti kalmaz. Sistemde güncel emeklilik mevzuatlarına göre işlemler yapıldığından dolayı ne zaman emekli olurum uygulaması güvenilir bir uygulamadır. Üstelik SGK tarafından tek bir ne zaman emekli olurum uygulaması oluşturulmamıştır. 4A, 4B ve 4C olmak üzere 3 farklı uygulama üzerinden sorgulama imkânı getirilerek sigorta türlerine göre kişilerin işlem yapması sağlanmaktadır. Bu durum kişilere bir sorumluluk yüklerken, sorgulama yapmadan önce doğru sorgulama sayfasına giriş yapılması yeterli olmaktadır. Tüm SGK uygulamaları ücretsiz bir şekilde kullanılabilir durumdadır.