Polonya - Portekiz maçı ile Euro 2016 çeyrek final karşılaşmaları başlıyor. 24 takım ile başlayan Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son sekize kalmayı başaran Polonya ile Portekiz, bu akşam yarı finale kalma mücadelesi verecek. Çeyrek finale kalan takımlar; Almanya, Polonya, Portekiz, Belçika, İzlanda, Galler, İtalya ve ev sahibi Fransa. Euro 2016 çeyrek finalde kim kimle eşleşti. Polonya - Portekiz maçı hangi kanalda? Polonya ve Portekiz, çeyrek finale kadar nasıl geldiler? İşte detaylar...

Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek final heyecanı başlıyor. Son sekize kalmayı başaran takımlardan Polonya ile Portekiz bugün (30 Haziran Perşembe) TSİ 22.00'da karşılaşacaklar. Marsilya'da Stade Velodrome'da oynanacak Polonya - Portekiz maçını Almanya Federasyonu'nda Felix Brych yönetecek. Polonya - Portekiz maçı TRT 1'den canlı olarak ekranlara gelecek. Polonya - Portekiz maçını aşağıdaki TRT 1 canlı yayın linki ile online izleyebilirsiniz.

Polonya Portekiz maçı canlı izle TRT 1 canlı yayın (Euro 2016 çeyrek final)

POLONYA, EURO 2016 ÇEYREK FİNALİNE NASIL GELDİ?


Polonya, Euro 2016'ya Almanya, K.İrlanda ve Ukranya'nın olduğu C grubunda başladı. Grupta ilk maçını K.İrlanda ile oynayan Polonya, 1-0 galip geldi. Polonya'nın gruptaki ikinci maçı Almanya ile oldu ve maç 0-0 berabere bitti. Polonya, gruptaki son maçını Ukranya ile oynadı ve 1-0 kazanarak grubu ikinci sırada bitirmeyi başardı. Polonya'nın Euro 2016 son 16 turunda rakibi İsviçre oldu. Karşılaşmanın normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 berabere bitince penaltı atışlarına gidildi. Ve Polonya, İsviçre'yi penaltı atışları ile 5-4 geçerek çeyrek finalde Portekiz'in rakibi oldu.

PORTEKİZ, EURO 2016 ÇEYREK FİNALİNE NASIL GELDİ?


Portekiz, Euro 2016'ya F grubunda başladı. Gruptaki rakipleri; Macaristan, İzlanda ve Avusturya oldu. Portekiz, gruptaki ilk maçını İzlanda ile oldu ve maç karşılıklı gollerle 1-1 bitti. Gruptaki 2. maçını Avusturya ile oynayan Portekiz 0-0 berabere kalarak ikinci beraberliğini aldı. Portekiz'in gruptaki son maçı Macaristan ile oldu ve Euro 2016 turnuvasının en gollü maçı 3-3 berabere bitti. Portekiz, gruptan en iyi 4 üçüncüden biri olarak çıkmayı başardı. Portekiz'in Euro 2016 son 16 maçında rakibi Hırvatistan oldu. Portekiz, grupta yapamadığını Hırvatistan'ı Querasma'nın attığı gol ile 1-0 yenerek başardı ve çeyrek finale yükseldi. Böylece, çeyrek finalde Polonya'nın rakibi oldu.

POLONYA - PORTEKİZ  MUHTEMEL İLK 11’LER


Polonya : Fabianski, Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk, Blaszczykowski, Krychowiak, Maczynski, Kapustka, Lewandowski, Milik
TEKNİK DİREKTÖR: Adam Nawalka

Portekiz : Patricio, Soares, R. Carvalho, Pepe, Guerreiro, Mario, W. Carvalho, Silva, Gomes, Ronaldo, Nani
TEKNİK DİREKTÖR: Fernando Santos

EURO 2016 ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ


Euro 2016’da son 16 maçları sona erdi. Çeyrek final eşleşmelerinin tamamı da belli oldu. Eşleşmeler ve program şu şekilde:

30 Haziran Perşembe:

22:00 | Polonya-Portekiz

1 Temmuz Cuma:

22:00 | Galler-Belçika

2 Temmuz Cumartesi:

22:00 | Almanya-İtalya

3 Temmuz Pazar:

22:00 Fransa-İzlanda

Euro 2016 çeyrek final