Ramazan ne zaman başlayacak? Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün sürecek? Ramazan yaklaştı, Ramazan'ın yaz aylarına denk gelmesiyle bayram ve tatili birleştirmek isteyen vatandaşlar Ramazan Bayramı planlarını yapmaya başladı. Peki 2016'da Ramazan Bayramı ne zaman kutlanacak? 2016'da Ramazan bayramı 4 temmuz arife olmak üzere 5 temmuzda başlayacak. Bayramın ilk gününün pazartesiye gelmesi, 9 gün tatil ihtimalini doğurdu. 4 Temmuz yani arife günü Pazartesi'ye bayramın kalan günleri Salı, Çarşamba ve Perşembe'ye denk geliyor. Hafta sonu ile arada kalan Cuma günü de tatil edilirse 2016 yılında 2 hafta sonu ve bayramla beraber 9 gün tatil yapmak mümkün olabilir.

RAMAZAN BAYRAMI VE 2016'DAKİ DİNİ GÜNLER


2016 dini günler

RAMAZAN BAYRAMI


Ramazan Bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan Bayramı'nın ilk günü aynı zamanda Şevval ayının birinci günüdür ve bu günde oruç tutulmaz.
Ramazan Bayramı'nın ilk gününde camilerde bayram namazı kılınır. Bayram namazını yalnız erkekler kılar. Bayram namazından sonra ise hutbe okunur. Bayram boyunca müslümanlar eş, dost, akraba ziyaretleriyle birbirlerinin bayramını kutlarlar. Bu ziyaretler esnasında genellikle kolonya, tatlı ve şekerlemeler ikram edilir.
Bayramda bakımlı ve temiz olmak adettendir. Herkes en yeni kıyafetlerini giymeye çalışır. Ramazan bayramında çocuklara ailelerin bütçesi elverdiğince yeni kıyafetler alınır. Bazı büyükler ellerini öpen çocuklara hediye veya harçlık verirler. Çocuklar ufak gruplar halinde kapı kapı dolaşarak şekerleme toplarlar. Müslümanlar zekat görevini bu bayramda yerine getirirler.