2. dönem TEOG sınavları geldi çattı. Yüz binlerce öğrenci TEOG sınavına giriyor. Temel öğretimden ortaöğretime geçiş yapacak öğrenciler 27 - 28 Nisan tarihleri arasında büyük bir heyecanla sınava giriyorlar. Çocuklarının iyi bir liseye geçiş yapmalarını isteyen veliler en az öğrenciler kadar heyecanlı...

TEOG SORULARI VE CEVAPLARI SOZCU.COM.TR'DE


Sınavın ardından en önemli noktalardan bir tanesi de TEOG sınav soruları ve cevaplarının ne zaman yayımlanacağı konusu. Her sınav sonrası internette arayışa giren öğrencilere sozcu.com.tr olarak büyük bir kolaylık sağlıyoruz. Öğrenciler sozcu.com.tr'ye girerek Fen ve Teknoloji, İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları ve cevaplarına sınav biter bitmez ulaşabilecekler.

TEOG 2016 FEN VE TEKNOLOJİ KONULARI


-HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM


Mitoz bölünme, mayoz bölünme, kalıtım özellikleri, DNA ve genetik bilgileri, mutasyon ve modifikasyon, canlıların çevreye adaptasyonu ve evrim.

-KUVVET VE HAREKET


Sıvıların ve gazların kaldırma kuvveti, basınç kuvvetleri.

-MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ


Periyodik sistem, kimyasal bağlar, kimyasal tepkimeler, asit-baz tepkimeleri, su kimyası, su arıtımı.

-FİZİKSEL OLAYLAR-SES


Ses dalgaları, sesin özellikleri, sesin değişimi, sesin yayılma hızı.

-MADDENİN HALLERİ VE ISI


Isı ve sıcaklık, Maddelerin aldığı/verdiği ısı ile sıcaklık değişimi, maddenin ısı alış-verisi ile hal değişimleri, erime/donma ısısı, ısınma/soğuma eğrileri.

-CANLILAR VE ENERJİ İLİŞKİLERİ


Geri dönüşüm, yenilenebilir ve yenilenemez enerji kaynakları.

-YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK


Elektrik akımının manyetik etkisi ve elektrik enerjisinin hareket enerjisine dönüşümü, Elektrik enerjisinin ısıya (ısı enerjisine) ve ışığa (ışık enerjisine) dönüşümü.