TEOG soruları ve cevap anahtarı haberimizde. Sozcu.com.tr olarak TEOG sınav soruları ve cevaplarını sizlere daha erken ulaştırmak için çalıştık ve size TEOG soruları ve cevap anahtarlarını aşağıdaki linklerden sizlere ulaştırıyoruz. TEOG 2. dönem soruları ve cevap anahtarı için aşağıdaki ilgili ders linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

2016 TEOG TÜRKÇE SORULARI BURADA
2016 TEOG MATEMATİK SORULARI BURADA
2016 TEOG DİN KÜLTÜRÜ SORULARI BURADA
2016 TEOG FEN VE TEKNOLOJİ SORULARI BURADA
2016 TEOG İNKILAP TARİHİ SORULARI BURADA
- 2016 TEOG YABANCI DİL (İNGİLİZCE) SORULARI BURADA

MEB, 2016 TEOG 2. dönem sınav sorularını ve cevaplarını bugün 2. oturum sona erdikten sonra açıklayacak ve tüm TEOG soruları sozcu.com.tr'de olacak. 2. oturum tamamlanmadan önce TEOG sorularının MEB dahil herhangi bir platformdan öğrenilmesi mümkün değildir. Aşağıda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil (İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca) sınav kitapçıkları için açılan bölümlerde tüm sınav sorularını ve cevap anahtarlarını görüntüleyebileceksiniz. TEOG soruları ve cevapları, MEB tarafından EBA sistemine konulduktan sonra aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

DÜN YAPILAN TEOG SINAVLARININ SORULARININ DEĞERLENDİRMESİ

Özel SEV İlköğretim Kurumları öğrencilerden aldıkları geri bildirimler ışığında TEOG sorularını değerlendirdi..
Türkçe soruları değerlendirmesi: Türkçe soruları, müfredat kazanımlarına uygunluk gösteren sorulardan oluşmaktadır. Önceki yıllarda olduğu gibi, okuma-anlama becerilerini ölçen sorular ağırlıktadır. Ayırt edici sorular da “sözcük hazinesi; neden-sonuç ilişkisi; paragrafın yapısı, ana düşüncesi, yardımcı düşünceleri; düşünceyi geliştirme yolları; metnin türü ve öznel anlatım”a yönelik bu becerilerle ilgilidir. Dil bilgisi becerilerini ölçen beş soru, sınavın %25’lik bölümünü oluşturmaktadır. “Yazım kuralı, noktalama, eylemin çatı özelliği, cümle türleri, cümlede vurgulanan öge”yle ilgili bu sorularda çelişki ya da bilimsel yanlışlık yoktur. Anlam soruları belli bir birikimi değerlendirirken dilbilgisi soruları ezber bilgiden uzak, bilgiyi yorumlamayı gerektirmektedir. Paragraf sorularında bulunan metinler dil ve anlatım yönünden gayet açık ve anlaşılır şekildedir. Sonuç olarak; niteliği bakımından hedefleri karşılayan bir sınav demek mümkün. Muhakeme ve analiz etme gücü yüksek olan, okuma alışkanlığı edinmiş öğrencilerin zorlanmadan yapabilecekleri bir sınav olarak değerlendirebilir.

Matematik Soruları Değerlendirmesi: Genel olarak sınavı incelediğimizde, önceki yıllara oranla bilginin yanı sıra, akıl yürütme, yorumlama ve ilişkilendirme becerilerinin daha ön planda olduğu seçici bir sınav hazırlandığı görülmektedir. Matematiksel temel kavram ve becerilerinin ölçüldüğü bir sınavdır. Öğrencinin problem çözme stratejilerini kullanmasını gerektiren sorular da bulunmaktadır. Sınavda matematik programında yer alan öğrenme-alt öğrenme alanları ve kazanımlar dışında bir soru bulunmamaktadır. Okuduğunu anlayan, düşünen ve sözel ifadeleri çok iyi yorumlayabilen öğrencilerin başarılı olabileceği nitelikte sorular bulunmaktadır.. Bunun en büyük göstergesi olarak geometri sorularının çizilerek değil sözel ifadeler ile tanımlanarak sorulmasıdır. Geçen yıllardan farklı olarak geometrik cisimler konusunda öğrencilerden kuralları doğrudan ezberlemek yerine, kuralların arkasında yatan kavramlarla ilişki kurmaları beklenmiştir. Sorularda soyut ve somut temsil biçimleri arasında ilişkilendirme yapmaları istenmiştir. Geçen senelere göre geometrik cisimler sorularının ağırlığının ve zorluk seviyesinin arttığı gözlemlendiğinden dolayı bu sınav daha ayırt edici bir sınav olmuştur. Sorular öğrencinin hayal gücünü ve yorum yeteneğini kullanması gereken tarzda seçilmiş eleyici ve kaliteli sorulardan oluşmaktadır.

Din Kültürü Soruları Değerlendirmesi: 2015-2016 Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi dersi TEOG sınavında 8.sınıf müfredatına uygun sorular sorulmuştur. 20 soru içerisinde ağırlık 7 soru ile “ Hz. Muhammed’in örnek kişiliğinde bireylerin kazanması gereken davranışlar”dır. 2 Soru Kur’an-ı Kerim’den ayet ile ilgilidir. 11 soru okuma anlamaya yöneliktir. Kavram bilgisine yönelik sadece 1 soru sorulmuştur.