Havacılığa büyük önem veren ve Türk gençlerinin havacılıkla ilgili herşeyi bilimsel bir şekilde öğrenmelerini isteyen Atatürk, 3 Mayıs 1935 tarihinde Türkkuşu Uçuş Okulu’nu açtı. Adını bizzat Atatürk’ten alan Türkkuşu’nun 81. kuruluş yıldönümü kapsamında Ata'nın huzuruna çıkan THK’nın 27’nci Genel Başkanı Atılgan, Anıtkabir özel defterine "Senden aldığımız güçle yolumuzda ilerliyoruz" yazdı.

 

atılgan

Türk Hava Kurumu’nun havacılık faaliyetlerini уürüten Türkkuşu Genel Müdürlüğü’nün 81’inci Kuruluş Yıl Dönümü kapsamında THK protokolü,  Atatürk’ün huzuruna çıktı. THK Genel Başkanlığı, THK Üniversitesi Rektörlüğü, THK Vakfı ve Bağlı Şirketleri, Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi Genel Müdürlüğü, Gökçen Havacılık A.Ş. ile THK Uçuş Akademisi yönetici ve personelinin nezaretinde gerçekleşen ziyarette, Atatürk ve İsmet İnönü’nün mozolelerine çelenk koyuldu.

"HUZURUNDA OLMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ"

Anıtkabir özel defterini imzalayan THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, şunları yazdı:

"Aziz Atam,

Türk Hava Kurumu’nun icra organı Türkkuşu’nun 81. kuruluş yıldönümünde huzurunda olmanın onurunu yaşıyoruz.

Senin açtığın yolda, Türk Hava Kurumunun yetiştirdiği cesur, gözü pek, ülkesi ve vatanı için canını feda edebilecek gençlerimiz, vatanın emanetçisi evlatlar olarak hepimize güven ve kıvanç kaynağı olmaya devam edecekler.

Türk Milletine verdiğimiz hizmeti, Türk gençliğine sunduğumuz havacılık eğitimini milli bütçeden hiçbir pay almadan, gerekli kaynağı Türk halkının destek ve yardımlarıyla sağlayarak bugünlere aynı saygınlık ve güçle gelmiş olmayı bir başarı olarak değerlendiriyor, senden aldığımız güçle yolumuzda ilerliyoruz."