Trafik cezası için kişilerin internet üzerinden işlem yapması, cezaların kolay bir şekilde kontrol edilmesini ve ödenmesini sağlamaktadır. Sizler de belirtilen adımlar ile işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme


Motorlu taşıtlar için sorgulama yapmak isteyenlerin GİB üzerinden işlemlerini yapması gerekir. GİB aracılığı ile kişilerin ödenmemiş ve ödenmesi gereken tüm motorlu taşıtlar vergi borçlarını görüntüleyebilmesi mümkündür. Bu tür durumlarda kişilerin borçlarını takip edebilmesi adına büyük bir kolaylık sağlanmış durumdadır. Gib.gen.tr sitesinde yer alan trafik cezası sorgulama yazısında da belirtildiği üzere kişilerin borçlarını takip etmek adına sisteme giriş yapması yeterlidir ve ilgili sorgulama ekranı şöyledir;

GİB Resmi Sitesinden Trafik Cezası Sorgulaması İçin Tıklayınız

Trafik Cezası Ödeme


Beyanlı Trafik Cezası Ödeme


Beyanlı trafik cezası ödeme işlemleri için GİB üzerinden işlem yapılması gerekir. Gib.gen.tr sitesinde geçtiği gibi GİB aracılığı ile sadece bilgi almanın yanı sıra kişilerin beyanlı trafik cezası ödeme gibi işlemlerini de yapmasına imkan verilmektedir. Bu açıdan kişilerin cezalar ile ilgili tüm işlemlerini herhangi bir kurma gitmeden internet üzerinden yapabilmesi mümkün durumdadır. Sizler de konuyla ilgili belirtilen adımları takip edebilir ve kolay bir şekilde ödemelerini yaparak, cezanın daha da faiz almasını engelleyebilirsiniz. Üstelik beyanlı trafik cezası ödeme seçeneğinde kişilerin erken ödeme indiriminden yararlanması da mümkündür bu tür durumlarda yüzde 25'lik bir indirim sağlanmaktadır.

Trafik cezası ödeme yapmak isteyenlerin bir seçeneği de bankalardır. Bankaların ATM, şube ya da online bankacılık seçenekleri ile kişiler kolay bir şekilde eczalarını ödeme imkanına sahiptir bu bakımdan trafik cezası ödeme konusunda kişilerin pek çok seçeneği bulunmakta ve güvenli bir şekilde ödeme yapması sağlanmaktadır.