Kişilerin trafik cezaları ile ilgili tüm mevzuatı bilmesi, trafik cezası usulsüz tebligat yapılması gibi durumlarda itiraz etmesini sağlamaktadır. Yanlış tebliğ edilen ya da usule uygun olarak gönderilmeyen tebligatlar için kişilerin itiraz hakkı bulunmaktadır. Konuyla ilgili kurumlara gidilmesi yeterlidir ve duruma göre kişilere gerekli hakkı inceleme sonrasında verilmektedir.

Tebligat Dışında Ceza Bilgisi Öğrenme


Kişilerin artık tebligat beklemesine gerek kalmadan alınan trafik cezalarını öğrenmesi mümkündür. Bu tür durumlarda trafikcezasorgulama.net sitesindeki trafik cezası sorgulama yazısında belirtildiği gibi online olarak sorgulama yapılabilir. Sorgulama yapan kişiler güncel ceza bilgilerini öğrenebilmektedir. Bu kolay yöntem sayesinde online olarak istenildiği zaman ceza sorgulama yapılabilir. Herkes için kullanıma sunulan uygulamalar hem GİB hem de EGM’den erişilebilir durumdadır. İki site üzerinden de kişiler ceza durumun görüntüleyebilir.

Trafik Cezası Öğrenme


Belirtildiği gibi ceza sorgulama yapan kişiler sorgulama sonrasında istediği takdirde ödeme işlemlerini de gerçekleştirebilir. Ödeme noktasında ise aracsorgulama.net sitesindeki trafik cezası ödeme yazısında belirtildiği gibi GİB sistemi kullanılmalıdır. GİB üzerinden yapılan işlemlerde ekranda yer alan ödeme adımları kişilerin ödeme bölümüne geçiş yapmasını ve ödeme işlemlerini tamamlamasını sağlamaktadır. Bu bakımdan ödeme işlemlerini tebligat beklemeden yapan kişiler, erken ödeme indiriminden de yararlanabilmektedir. Bu bakımdan ceza ile ilgili durumlarda online olarak sunulan trafik uygulamalarının kullanılması kişilere pek çok konuda avantaj sağlar. Aynı zamanda tebliğ adresinin yanlış olması ve kişilere trafik cezası tebligatının ulaştırılamaması gibi durumlarda da kişilerin cezalardan haberdar olması online sorgulama hizmetleri ile mümkün olmaktadır.