Bugün yani 24 Mayıs 2016 Salı günü TRT’nin yayın akışında Yunus Emre adlı dizi yer alıyor. Ardından 23:00'te Altın Petek adlı yarışma programı ekranlara gelecek. Peki bugün TRT’de başka hangi programlar ve diziler izlenebilir? Aşağıdaki bağlantı ile TRT’nin online canlı yayına erişebilir ve TRT’yi bilgisayarınız, tabletiniz veya akıllı cep telefonunuzdan seyredebilirsiniz.

TRT Canlı Yayın İzle

TRT YAYIN AKIŞI 24 MAYIS SALI


05:23 İstiklal Marşı ve Günün Program Akışı
05:25 Ana Ocağı
07:00 1'de Sabah
09:00 1'de Bugün
09:15 İyi Fikir
11:00 Yeşil Deniz
13:25 Filmin En Güzel Sahnesi "Bünyamin"
13:30 Pastane
14:3 51'de Bugün
14:4 5Ana Ocağı
16:35 Filmin En Güzel Sahnesi "Bünyamin"
16:40 Seksenler
19:10 Ana Haber Bülteni
19:55 Hava Durumu
20:00 Yunus Emre
23:00 Altın Petek
00:15 Filmin En Güzel Sahnesi "Bünyamin"
00:20 Necip Fazıl Kısakürek
01:15 Sevda Kuşun Kanadında
04:05 Yunus Emre

YUNUS EMRE DİZİ KONUSU


Yunus’un dergâhtan gönderilmesinin üzerinden aylar geçmiştir. O günden beridir ne bir gören olmuştur ne de bir halini işiten… Yunus’un yolculuğunun en ateşli dönemlerini anlattığımız deminde, seyri suluk unu izlerken, nefsin her merhalesinde o safhanın getirisi olan ruh halini giyinecektir Yunus. mülhime de yumuşak huylu ve halim selim iken , mutmaine’de öfkeli ve gazaplı olacaktır.
Aynı zamanlarda dergahta ise Tapduk Emre’nin yaşlılığından dolayı Molla Kasım her manada işleri devralmıştır. Sohbetleri bile bazen o yapmaktadır. Dergahın ve vakfiyelerin işleri, ürünün satılıp paraların tahsil edilmesi gibi işler bütün vaktini almaktadır mollanın… Yunus Tapduk’a ve dergaha karşı büyük bir alınganlık; kırgınlık beslemiştir. Yunus’un tek derdi ne yapabilirim de dergaha zarar verebilirim olmuştur… Yunus pişmanlık ile dergaha dönüşüyle birlikte Molla Kasım ile aralarında yarım kalmış olan ve daha ziyade molla tarafından yürütülen rekabet yine alevlenir.
Candaroğlu Argun Bey’e şeyhinin talimatı ile danışman olan Yunus için yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Yunus gün be gün beyden gördüğü teveccühle birlikte eski gurur ve kibrine geri dönmektedir. Zamanla Candaroğlunun halka zulmetmek için vergileri artırması, Moğollarla iş tutması bile Yunus’a doğru görünecektir…
Aylar gelip geçer. Gün geçtikçe yaşadığı lükse alışmıştır, Zalim Candaroğlunu düzeltmesi için gönderilen Yunus gittikçe düzeltmeye başladıklarına benzemeye başlamıştır. Yunus nefsi ve dünya ile imtihanında çetin günler yaşamaktadır. Yunus yaşanan onca olaydan sonra da dergâhtaki hayatına devam etmektedir. Günler, aylar, seneler gelip geçmekte Yunus dergâhta pişmekte Selçukluda da kazan kaynamaktadır. Artık tamamen Moğolların tahakkümü vardır. Ahiler dağılmakta, Moğol bozgunları, bey zulmü artmaktadır. Yunus şeyhi ile birlikte bir seyahate çıkar. Birlikte Anadolu’yu ve kuzey illerini gezerler. Azerbaycan’a varırlar… Zakatala ve gahta Tapduk’un yetiştiği ocağa varırlar.Yunus ilerledikçe açılmalar yaşamaktadır. Gün geçtikçe doğaya, hayvana bitkiye bakışı değişmekte, varlığı tanımaya başlamaktadır… Ama öte yanda hayat akıp gitmekte, en çetin ihtiraslar ve mücadeleler de dergahın çatısı altında yaşanmaktadır. Yunus hakikate uçarken Molla Kasım dergahın duvarlarına tutunup kalmaktadır...