2016 Rio Olimpiyatları’nda artistik jimnastikte Tutya Yılmaz, performans ile beğeni topladı. Finali kıl payı kaçıran 17 yaşındaki sporcu yine de alkış aldı. 2016 Rio Olimpiyatları’nda artistik jimnastikte Tutya Yılmaz denge barında 14 bin 500 puan aldı. Türkiye tarihinini en genç jimnastikçisi olan Tutya Yılmaz, özellikle denge barında sergilediği performansla alkış aldı.
Eleme turunda 4 branşta yarışan 17 yaşındaki Tutya Yılmaz, atlamada 13.733, asimetrik barda 12.166, denge barında 14.500, yer alıştırmalarında ise 12.733 puan, toplamda da 53.132 puan aldı. Ve elemeler serisinin sonunda, 30 sporcu arasında 5.sıraya yerleşti.


TUTYA YILMAZ KİMDİR?


Tutya Yılmaz'ın kişisel web sitesindeki özgeçmişi şu şekilde;

Merhaba ben Tutya Yılmaz. 04/06/1999 tarihinde İstanbul'da doğdum. Üç yaşımda İ.T.Ü. Geliştirme Vakfı Okulları'ndan Özel Sedat Üründül Anaokulu'na başladım.Altı yaşımda yine İ.T.Ü. Geliştirme Vakfı Okulları'ndan Özel Dr.Natuk Birkan İ.Ö.O.'na geçtim.Şimdi yine aynı vakfın Özel Ekrem Elginkan Lisesi 10. sınıfına devam ediyorum.

Piyano çalmayı, tatil yapmayı, antrenmandan sonra havuza girmeyi, arkadaşlarımla, kardeşimle ve ailemle beraber vakit geçirmeyi çok seviyorum.

2003 yılında, dört yaşımda cimnastiğe başladım.

2004 yılında yani dokuz ay sonra,İstanbul Cimnastik Kulübü'ne geçtim. Daha doğrusu Ebru ve Derviş Hocalarım beni aldılar.Ve benden beş yaş büyük grup ile çalışmalara başladım.

2005 yılında yani altı yaşımda lisanssız olarak yarışmaya girdim,yani yarıştığımı zannettim. Dördüncü alette şikayet üzerine yarışmadan çıkarıldım çünkü yaşım lisans çıkarılamayacak kadar küçüktü. O yıl ilk yurt dışı kampımı Bulgaristan'da gerçekleştirdim.

2006 yılına geldiğimizde yani yedi yaşımda,8-9-10 yaşındaki sporcuların katılabildiği minik 2 kategorisinde sıralama dışı katıldım.İyi yarışmalar çıkardım.Ama yine son yarışmaya yaşımın küçüklüğü sebebi ile alınmadım. 2006 yılı yurt dışı kampımı Romanya'nın Oneşti Kent'inde Romanya Genç Milli Takımı Kampı'nda gerçekleştirdim.

2007 yılında artık lisanslı olarak yarışmaya başladım ve o yıl Türkiye Şampiyonu oldum.Sonraki yıllardaki yarışmalar bildiğiniz gibi sonuçlandı .Merak ederseniz sitemin sonuçlar bölümünden ulaşabilirsiniz. 2007 yılında yine yurt dışı kampımı Romanya Genç Milli Takım Kampında gerçekleştirdim.

2008 yılında benim her şeyim Doruk dünyaya geldi, yani 27/06/2008 tarihinde abla oldum. 2008 ve 2009 yıllarında yurt dışı kamplarımı A.B.D.'de INTERNATIONAL GYMNASTIC CAMP'ta gerçekleştirdim. Bu kampta çok eğlendim ve bir çok arkadaşım oldu. Onlarla yazışıyorum.

2010 yılı Şubat ayında A.B.D - New Jersey'de bulunan Indigo Gymnastics kulübünde bir hafta kamp yaptım ve bir yarışmaya katıldım. Yine Şubat ayında A.B.D - Dallas'ta W.O.G.A Classic yarışmasına katıldı. Temmuz ayında İtalya - Tirrenia'da U.E.G kampına katıldı. 2010 yılını Türkiye Şampiyonu olarak tamamladım.

Büyük bir ekiple çalışmalarıma devam ediyorum. Buradan aileme , antrenörlerim Ebru ÖZENÇ, Derviş ÇATALBAŞ, Fernando GUERRERO, İsa SALGIN, Tuğçe SARITEPE AKBAŞ, bale öğretmenim Elena KUNİTSKA, koreografım Oksana PASLAS, kondisyonerim Savaş AKBAŞ, masözüm Handan TURAN'a, bütün istediklerimi yapmamı ve mutlu olmamı sağlayan Mentorum Sn. Prof. Dr.Turgay BİÇER'e, en ufak fiziksel problemlerimde yanımda olan ve beni destekleyen, periyodik sağlık kontrollerimi gerçekleştiren ACIBADEM HASTANESİ’ne çok teşekkür ediyorum. Herkesi çok seviyorum.