Adana’da, kendisine şiddet uygulayan kocasını öldürdükten sonra “Hep mi kadınlar ölecek? Biraz da erkekler ölsün” diyen Çilem Doğan’ın tahliyesi üzerine, eski eşi tarafından yapılan itiraz mahkeme heyetince reddedildi.

CİLEM-DOGAN

ÇOCUĞUNUN VELAYETİ ÇİLEM DOĞAN'DAN ALINDI

Öldürülen Hasan Karabulut'un aile avukatları, Çilem Doğan'ın tahliyesine itiraz etmek için 5 sayfalık bir itiraz dilekçesini üst mahkeme olan Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu. Dilekçede Çilem Doğan'ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını, az ceza almak için yapılan bir savunma olduğunu öne süren avukatlar, çiftin çocuklarının velayetinin de anneden alındığını belirtti.

İTİRAZ, OY ÇOKLUĞUYLA REDDEDİLDİ

İtirazı görüşen 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Çilem Doğan'ın tekrar tutuklanması için yapılan itirazı oy çokluğuyla reddetti. Mahkeme başkanının muhalefet şerhi koyduğu kararda şu görüşlere yer verildi:

"Kararı veren mahkemece nihai aşamada tutuklamadan beklenen faydanın, sanığın haftada bir gün imza atması, yurt dışına çıkış yasağı ve kefalet yoluyla sağlanacak adli kontrol yöntemi ile temin edileceğine takdiren karar verilmiş olması nedeniyle mahkemenin bu yöndeki takdirinin itiraz merciince denetlenmesinin usul ve yasaya uygun olmadığı, bu nedenle katılan vekillerinin ve Cumhuriyet Savcısı'nın 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının kaldırılması ve sanığın tutuklanmasına yönelik itiraz ve taleplerin reddine karar verilmiştir"