Serhat Hacıpaşalıoğlu, Eurovision tarihinde bir ilke imza atarak başka bir ülke adına yarışmaya katılan ilk Türk sanatçı olacak.



61. Eurovision Şarkı Yarışması'nda San Marino'yu temsil edecek olan Türk sanatçı Serhat Hacıpaşalıoğlu basın toplantısında; "Son yaptığım Fransızca şarkı Je M’adore geçen sonbahardan beri Avrupa’da dans ve DJ listelerinde bir numara oldu. Ve medyada yer aldı. San Marino yetkilileri, kendi adına Avrupa’da yükselen bir yıldız arayışıyla menajerimle bağlantıya geçtiler. Ekim ayından beri konuşuyorduk sonunda kabul ettim.’’ diyerek süreci anlattı.

cnnturk.com'un haberine göre; Yarışmada söyleyeceği şarkının hazırlık aşamasında olduğunu ve uluslararası biri tarafından hazırlandığını söyleyen Hacıpaşaoğlu, “İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca olmak üzere 4 ayrı dilde ve 4 farklı versiyonda hazırlıyoruz şarkımızı. Dünyanın önemli DJ’leri tarafından tamamıyla yeni bir prodüksiyonla remixleri yapılıyor.’’ dedi.

"ÜLKEMİ DE TEMSİL EDİYORUM"


Eurovision’a başka bir ülke adına katılsa da Türkiye adının geçmesine kendisi için çok heyecan verici aynı zamanda büyük bir sorumluluk olduğunu bu sözlerle dile getirdi: ‘’Hem Türkiye adını geçireceğim hem de San Marino’yu temsil edeceğim. Çifte sorumluluk bu, aynı zamanda meydan okuma. Kendi ülkemin dışında başka bir ülkenin sorumluluğunu alıyorum. Çok da büyük gurur duyuyorum .’’ dedi.

Sanatçı, Eurovision tarihinde sadece 1 kez finale çıkan San Marino için elinden geleni yapacağını ama 43 ülkenin yarışacağı yarışmada alacağı başarının sadece San Marino’da değil Türkiye’de de mutlulukla karşılanacağını söyledi.

Türkiye’nin 3 yıldır Eurovision’a katılmamasının üzücü bulan ve Türkiye’nin Eurovision’da çok başarılı işler çıkardığını düşünen Serhat’ın favori şarkısı ise Türkiye’nin ilk Eurovision şarkısı Semiha Yankı’dan “Seninle Bir Dakika”.

"TRT İLE GÖRÜŞTÜK"


Bu süreçte TRT ile bağlantılarının olduğunu ve sürekli temasta olduklarını belirten Serhat ‘’7 Ekim’den beri TRT ile bağlantıdayız. ‘’ dedi. Son olarak ‘’Yarışma belki Türkiye’de yayınlanmayacak ama bir şekilde izlenecek biliyorum.’’ diyerek yakın zamanda Avrupa’da basın toplantılarının olacağının bilgisini verdi.