Genco Erkal, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, başta konuyu TBMM’ye taşıyan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök olmak yasağın kaldırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Usta tiyatrocu Genco Erkal’ın İstanbul Kadıköy Lisesi’nde sahnelendiği Güneşin Sofrasında-Nazım ile Brecht adlı oyunun gösterimleri, OHAL kapsamında alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle kaldırılmıştı. Konunun gündeme gelmesinin ardından başta sanat camiası olmak üzere pek çok kişi ve kuruluş, oyuna getirilen yasağa tepki göstermişti.

TBMM’DE GÜNDEME GELDİ


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Dostlar Tiyatrosu’nun oyununa getirilen yasağı, TBMM’de dile getirmişti. Gündem dışı söz alan Gök, 7 Ağustos’ta Yenikapı'da Başbakan’ın milyonlara seslenirken Nazım Hikmet'ten şiirler okuduğunu ve grup toplantısında konuşurken de "Nazım da oradaydı" dediğini hatırlatarak, “Türkiye'nin en önde gelen sanatçılarından bir tanesi Sayın Genco Erkal'ın sergilemek istediği "Güneşin Sofrasında Nazım ile Brecht" adlı gösterisi Kadıköy Lisesi tarafından yasaklandı. Yani Başbakan Nazım Hikmet'ten şiirler okuyacak ama bir okulda Nazım'la ilgili bir gösteriyi yasaklayacak. Böyle bir tablo kabul edilebilir mi? Yani bu tablonun içerisinde son derece ironik durumlar da yaşıyoruz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERGenco Erkal'ın oyunu engellendiGenco Erkal'ın oyunu engellendi

GENCO ERKAL: MUHTEŞEM HABER


Konunun TBMM’de gündeme gelmesinin ardından oyuna getirilen yasak kaldırıldı. Genco Erkal, yasağın kaldırıldığını twitter hesabından attığı şu mesajlarla duyurdu: “Bu muhteşem haberi herkes duysun. Dostlar Tiyatrosu Kadıköy Lisesi bahçesindeki oyunlarına devam ediyor. Sayın Levent Gök ve bu yasağın kaldırılmasında emeği geçen herkese teşekkürler. Öyle çok insanın emeği var ki, hangi birini sayayım. Sayın Kılıçdaroğlu, avukatımız Turgut Kazan, CHP milletvekilleri, bakanlar, valimiz… En büyük destek sizden, sevgili izleyicilerimiz. Sıcak mesajlarınız, iyi dileklerinin olmasa kabu gibi son 5 günü zor geçirirdik. Sağ olun.”

genco-erkalHAFTADA ÜÇ GÜN SANATSEVERLERLE BULUŞACAK


Genco Erkal’ın Kadıköy Lisesi bahçesindeki Mahmut Paşa Konağı’nda sahnelediği Güneşin Sofrasında-Nazım ile Brecht adlı oyunun gösterimleri, OHAL kapsamında alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle kaldırılmış, Kadıköy Lisesi Okul Aile Birliği, Dostlar Tiyatrosu ile yaptığı sözleşmeyi fesih etmişti. Yasağın kalkmasının ardından oyun haftanın üç günü, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri saat 21.00’de Kadıköy Lisesi bahçesinde tiyatroseverlerle buluşacak. Oyun, 20. Yüzyıl edebiyatının iki önemli isme Nazım Hikmet ile Bertolt Brecht’i güneşin sofrasında buluşturuyor. Bir müzikal söyleşi tadındaki eserde aralarında Zülfü Livaneli, Fazıl Say, Timur Selçuk, Cem Karaca, Edip Akbayram gibi isimlerin de bulunduğu usta müzisyenlerin besteleri de yer alıyor.