Yazar ve radyo programcısı Kıvanç Nalça'nın yıllar süren yoğun ve titiz bir çalışma sonucunda hazırlanan tek kişilik meddah oyunu "Yunus Bir Söz Söylemiş Hiçbir Söze Benzemez" ilk gösteriminin ardından Anadolu'da ve Avrupa'da yoğun ilgi görüyor.



Basında, "Yunus’u bize yeniden öğreten ve sevdiren adam" olarak anılan Kıvanç Nalça’nın Yunus Emre şiirlerini yorumladığı ve geçtiğimiz yıl Y Kültür Sanat etiketiyle yayınlanan "Gel Gör Beni" isimli şiir albümü de müzik marketlerdeki yerini aldı.

Büyük şair Yunus Emre'nin efsanevi hayatının en doğru ve tarafsız kaynaklardan yapılan araştırmalar sonucunda hazırlandığı oyun, yediden yetmişe, her dilden ve dinden, her görüşten seyirci tarafından büyük beğeni ve övgü almaya devam ediyor. Oyun bittiğinde bile Yunus Emre'nin muhteşem şiirlerinin etkisinden ve büyüsünden kurtulmanın mümkün olmadığı bu oyun, Yunus Emre'yi yeniden tanımak isteyen herkesi çağırıyor.

Sedat Demirsoy’un yönettiği, özgün müziklerini Özgür Altınok’un hazırladığı “Yunus Bir Söz Söylemiş Hiçbir Söze Benzemez”, aralık ayında Kadıköy’de yalnızca tek gösteriyle seyircilerle buluşacak. Barış Manço Kültür Merkezi'nde...