Yüz binlerce öğrencinin yakından takip ettiği KYK burs sonuçları için henüz net bir tarih verilmedi. Hal böyle olunca başvuru yapan üniversiteli öğrenciler "KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunu sormaya başladı. Geçen hafta basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Yurkur Genel Müdürü Sinan Aksu, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

YILBAŞINDAN SONRA ARTIŞ OLACAK


YurtKur Genel Müdürü Sinan Aksu, kredi burs başvurularının 12 Ekim'de sona erdiğini hatırlatarak, “Şu anda biz bunların sorgulamalarını başlattık fakat YÖK’ün bu sene kapatılan üniversitelerden dolayı bazı alanlarda gecikmesi oldu. Özellikle öğrencilerin üniversitelere tanzimi ve dikey geçişlerle ilgili gecikmeleri oldu. Biz şimdi YÖK’ün bunları tam olarak neticelendirmesini bekliyoruz. YÖK bunu neticelendirir neticelendirmez biz de burs/krediyi açıklayacağız. Bu sene yine ilk 100 bin öğrencimize burs vereceğiz, geriye kalan ve talep eden bütün öğrencilerimize de kredi vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Bu yıl yine enflasyon oranında burs ve kredide yılbaşı itibarıyla bir artış olacağını söyleyen Aksu, Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde tam rakamın ortaya çıkacağını ve Ocak ayına yakın bir zamanda bunu açıklayacaklarını bildirdi.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs sonuçları açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

KYK BURS SONUÇLARI