Avrupa pazarında hızla büyüyen SUV pazarı tüm üreticilerin iştahını kabartırken, bu sınıftan daha çok pay almayı hedefleyen markalar yeni modellerini gün ışığına çıkartıyor. Paris Otomobil Fuarı da tam anlamıyla yeni SUV’ların boy gösterdiği bir arenaya dönüştü. Neredeyse her markanın yeni bir SUV modelini sergilediği fuarda, ev sahibi olmanın avantajını kullanan Fransız üretici Peugeot başlattığı SUV atağının ilk sinyallerini verdi.

peugeot2

EKİMDE TÜRKİYE’DE OLACAK


Peugeot, Paris ile birlikte MPV sınıfından çıkıp SUV modellerde yoğunlaşacağını resmi olarak açıkladı. Fuarda dünya tanıtımı yapılan 3008, markanın bu alandaki ilk büyük kozu olacak.

Yeni Peugeot 3008 yeni ve farklı deneyimler arayan müşterilere hitap ediyor. Göz alıcı yeni nesil Peugeot i-Cockpit, heyecan uyandıran yenilikçi tasarım, PureTech ve BlueHDi üst düzey verime sahip motorlar, EAT6 tam otomatik şanzıman ve üst düzey teknik ekipmanları ile yeni Peugeot 3008 SUV sınıfının en önemli oyuncularından biri olmayı hedefliyor. Yeni Peugeot 3008 markanın SUV tarihinde tamamen yeni bir sayfa açarken, aynı zamanda markayı dünya pazarlarında temsil edecek. Yeni Peugeot 3008 SUV, Paris’in ardından önümüzdeki ay sonundan itibaren Türkiye pazarında satılacak.

5008 GELECEK YIL YOLLARDA


Paris’te sergilenin ikinci Peugeot yeniliği büyük SUV 5008 de bu sınıfa farklı bir soluk getirmeyi planlıyor. Peugeot, yeni 5008 SUV modeliyle her geçen gün daha da büyüyen Compact SUV pazarında üç temel hedefe odaklanmış durumda: markanın sınıf atlama stratejisini sürdürmek, uluslararası pazarlarda başarı yakalamak ve 7 koltuklu Compact SUV pazarında öncü olmak. Her biri üst düzey verimlilik sunan dizel ve benzinli motorlarla donatılan yeni Peugeot 5008 SUV 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtıldıktan sonra 2017 ortasında Türkiye pazarında da satılacak.