Dünyanın en ünlü lüks otomobil üreticilerinden Aston Martin'in şaheseri niteliğindeki Vulcan, tamı tamına 2.4 Milyon Dolar gibi dünyada sadece birkaç kişinin alabileceği bir fiyata sahip.

Bunu fazlasıyla karşılayabilen Vulcan, 6 litrelik V12 motorundan 820 beygir güç üretmesi ve 1,350 kg ile hafif de bir araç olmasıyla ünlendi. Direksiyon simidinin F1 tarzı olmasıyla da dikkat çeken araç, aslen pistlerde Aston Martin'i göğüslemek amacıyla planlanırken sadece 24 adet üretilerek bir özel seriye de sahip. Hatta pistler için üretildiğini direksiyon simidindeki PIT düğmesinden anlayabilirsiniz. Yani araç pit stop yapma özelliğine sahip.

Webtekno’da detaylı bir şekilde yer verilmiş olan Vulcan, karbon fiber monokok gövdeye sahip olan araç 3 saniyenin altında bir sürede 100km hıza ulaşabilirken aynı zamanda 320km gibi bir hıza da rahatça çıkabiliyor. Kokpitinin tam bir yarış modelinde olmasıyla da bir farkı bulunan Aston Martin'in bu eserinde 3 farklı sürüş modu bulunuyor.

Normal şehir içi kısa mesafe gibi durumlar için 550 beygirlik, orta ve uzun mesafeler için 675 beygir ve yarış modu olan 820 beygir modları ile siz nasıl isterseniz o şekilde olan Vulcan'ın en düşük 550 beygirlik modu bile Türkiye'de kullanım için fazlasıyla performanslı olacaktır.

Fütüristik ve keskin hatlara sahip bir görüntüye de sahip olan Aston Martin Vulcan, direkt olarak bir pist aracı olduğunu da gösteriyor. Ayrıca magnezyumdan tork borusu, 380mm'lik Brembo karbon fiber seramik yarış freni, Multimatic dinamik süspansiyonu ile de tam bir performans canavarı olduğunu belli ediyor.