Tofaş’ın 1milyar dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Fiat Egea Projesi’nin üçüncü gövde tipi olan Egea Station Wagon, 66 bin 900 TL’den başlayan anahtar teslimsatış fiyatıyla bayilerde yerini aldı. Fiat İş BirimiDirektörüAltanAytaç, “Egea, Avrupa pazarlarında “Tipo”model adıyla başarıya koşuyor.

Temmuz ayında İtalya pazarında en çok satış yapanmarka olan Fiat, pazara hızlı giriş yapan Egea/Tipomodel ailesinin etkisiyle zirveye çıkmayı başardı. Yüzde 16.5 pazar payı ile kompakt sınıfın en çok satanmodeli olma başarısını gösteren da Egea/Tipomodel ailesi ile gurur duyuyoruz” diye konuştu.

HEDEF BİN 500 STATIONWAGON


Yine bir yıl içinde tüm modellerinin otomatik versiyonlarını pazara sunarak ürün gamını tamamlayacaklarını belirtenAltanAytaç, “Otomatik viteslilerinin de eklenmesi ilemodellerimizin hitap ettiği segmentin büyüklüğü Hatchback’te 2.5-3 katına Sedan’da ise 1.5 katına yükseldi” dedi.Aytaç, “Bu durumbize toplamsatışlarımızı neredeyse yüzde 50 artırma fırsatı sağlayacak. Türkiye’de kompakt stationwagon satışları yıllık 1500 adet civarındadır. Egea StationWagon ile bu sınıftaki satışları iki katına çıkarmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

DOKUZ AYDA ZİRVEYE TIRMANDI


2015 yılının kasımayında ilk sedan modelini piyasaya sunduklarını belirtenAltanAytaç, “İlk dokuz aylık rakamlara baktığımızda Egea’nın artık Türkiye’nin en çok tercih edilenmodeli olduğunu görüyoruz. Fiat ürün gamında 1.6 dizelmotor ile çift kavrama otomatik şanzımanı buluşturan ilk otomobil Egea oldu. Fiat Powertrain (FPT) tarafından geliştirilen ve üretilen bu çift kavramalı otomatik (DCT) şanzıman, kesintisiz vites geçişleri ile keyifli ve konforlu bir sürüş imkânı sağlıyor” diye konuştu.

YÜKSEK GÜÇ, DÜŞÜK YAKIT TÜKETİMİ


1.6 120 bg. gücündeki dizel motor 320 Nm’lik yüksek torku ile dikkat çekerken DCT dizel otomatik şanzıman kombinasyonu ile 100 Km’de şehir içi 4, şehir dışı ortalama kullanımda sadece 3.9 litre yakıt tüketimi ile de ön plana çıkıyor. Tüm Egea gövde tiplerinde satışa sunulan 1.6 litre 120 bg. DCT (dizel otomatik kombinasyonlu) modeller, aynı motor seçeneğindeki düz (manuel) vitesli versiyonlara göre 6 bin 500 TL fiyat farkı ile satışa sunuluyor.

Egea Station Wagon, 5 yıl/100 bin kilometre garantili ve 1.4 litre T-Jet 120 bg. benzinli manuel, 1.6 litre Etorq 110 bg. benzinli otomatik, 1.6 litre MultiJet 120 bg. dizel manuel ve yine 1.6 litre MultiJet 120 bg. DCT dizel otomatik motor seçenekleriyle sunuluyor. Station Wagon, Urban Plus ve Lounge Plus isimli iki ayrı versiyon ile satılırken Sedan’ın dizel ve otomatik şanzımanlı versiyonu da 1.6 litre dizel motorlu ve 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla 77 bin 400 TL’lik anahtar teslim satış fiyatı ile satılıyor.