ATİLLA KIZILTAN / Lizbon / PORTEKİZ

BMW 5 Serisi Sedan’ın yedinci nesli, Mart 2017’den itibaren Türkiye’de satışa sunulacak. En önemli yeni özellikleri arasında daha da iyileştirilen dinamikler, rakipsiz destek sistemleri ve yenilikçi işletim sistemi yer alıyor. Yeni 5 Serisi Sedan, ilk altı neslinde 7,6 milyonu aşan bir satış rakamına ulaştı. Yeni 5 Serisi Sedan’ın önceki modele göre 100 kilogram daha hafif ve sürtünme katsayısı (en verimli halde Cd = 0,22) sınıfında standartları belirliyor. Otomobilde çevreyi izlemek üzere opsiyonel radar ve ultrasonik sezicilerle birlikte çalışan bir stereo kamera da standart olarak sunuluyor.

6bmv10cm

OTONOM SÜRÜŞE DOĞRU


BMW 5 Serisi’nde zorlu durumlardan kaçınma yardımı ve Kavşak trafik uyarısı gibi yeni özelliklerle birlikte Şerit Değiştirme Asistanı ve aktif yandan darbe korumalı Şeritte Tutma Asistanı da bulunuyor.

Yeni 5 Serisi aynı zamanda opsiyonel Aktif Cruise Control (ACC) sistemi ve Direksiyon ve Şeritte tutma yardımına yönelik genişletilmiş fonksiyonlarla otomatik sürüş yönünde bir adım daha atıyor. Kullanıcı dostu olmayı hedefleyen yeni 5 Serisi, son nesil iDrive sistemiyle donatılmış. En üstün özelliklere sahip bu model, navigasyon, telefon ve eğlence özelliklerinin yanı sıra otomobile ait fonksiyonları da yüksek çözünürlüklü 10,25 inç ekranda gösteriyor. Adaptif LED farlar ve maksimum 500 metre menzile sahip.

6bmv15cm

YENİ MOTORLARLA GELECEK


5 Serisi Sedan ürün yelpazesindeki tüm motorlar, yeni geliştirilen modüler BMW EfficientDynamics motor ailesine ait. 530i modelindeki yeni iki litrelik sıralı dört silindirli motor 350 Nm tork ve maksimum 252bg güç üretiyor. 530i 0’dan 100 km/sa hıza 6,2 saniye içerisinde ulaşıyor ve azami hızı 250 km/s. 520d dört silindirli dizel 190 bg., 530d ise 256 bg gücünde. Ayrıca yeni 5 Serisi Sedan’ın piyasaya sunumunun ardından kısa bir süre sonra BMW, ürün yelpazesine üç farklı motor daha ekleyecek. 190bg. dört silindirli dizel motor, sekiz ileri Steptronic şanzımanla sunulurken, mart 2017’de 252 bg. gücünde 530e iPerformance formunda plug-in hybrid 5 Serisi Sedan’la satılacak.