Opel’in segmentinde en çok tercih edilen B-SUV modeli Mokka’nın yeni modeli Ekim ayında müşterileri ile buluşacak. Yeni Mokka ile beraber Opel ürünlerinde ilk kez anılmaya başlayan “X” geleneksel gövde tasarımlarına göre daha cesur, daha maceracı ve dayanıklı bir karakteri vurguluyor. Opel’in yeni nesil segment kimliği olan X, klasik gövde tipi ile sportif, havalı, son moda SUV ve Crossover gövde tipi arasındaki geçişi belirtmekte. Opel Yeni Mokka X Enjoy, Design ve Excellence donanım seviyeleriyle satışa sunulacak Opel Mokka X, 1,4 ile 1,6 litre arasında benzinli ve dizel motor yelpazesine sahip olacak.

opel

DİZEL OTOMATİK SEÇENEĞİ


Mokka X’in fiyatı, benzinli modellerde 73 bin 600 TL’den dizel modellerde ise 88 bin 600 TL’den başlıyor. Opsiyonel olarak sunulan dört çeker fiyat farkı benzinli modellerde 10 bin TL, dizel modellerde ise 6 bin TL. Ülkemizde yoğun talep gören 1,6 dizel-otomatik seçeneği ise 92 bin TL’den başlıyor. Mokka X yeniden tasarlanan ön görünüm Opel’in yeni tasarımlarına uyumlu hale getirildi. Buna kanat şeklindeki ön ızgara ve keskin çift LED gündüz farları da dahil. Ön tampon daha geniş, sağlam ve kaslı bir duruş sergiliyor. Yeni Opel Astra’nın başarılarından ilham alan yatay gösterge paneli ferahlık hissini artırıyor.

"REKOR SATIŞLA İLK ÜÇÜ HEDEFLİYORUZ"


Toplam pazarın 850-900 bin aralığında olmasını ve bunun içinde 650-680 bin adedini otomobil binek pazarı olarak öngördüklerini belirten Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “Opel olarak Mokka, Astra, Insignia, Zafira ve Meriva modellerimizle en yoğun ilgi gören 1.6 dizel ve otomatik şanzıman markamıza önemli bir rekabet gücü veriyor. Aynı periyotta satışlarımızı geçen yıla göre yüzde 14 arttırarak (27 bin 758’den 31 bin 669’a) ülkemizin en çok tercih edilen ilk üç markası içinde yer almayı başardık. Öngörülerimize uygun şekilde satışlarımızın yüzde 50’sinden fazlası Astra satışlarından (yaklaşık 18 bin 500 adet) geldi. Hedefimiz 2016 yılında bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz en yüksek satış rakamına ulaşarak 65 bin adet üzeri bir satış ve yılı ilk üç marka içinde tamamlamak. 2016-2020 yılları arasında pazara 29 yeni otomobil sunacağız. Bunların arasında Insignia’nın yanına gelecek yeni bir amiral gemisi ve elektrikli otomobil Ampera-e de bulunuyor” dedi.