Ünlü madeni yağ üreticisi Castrol'ün Titanium FST teknolojisi ile geliştirilmiş, şimdiye kadar ürettiği en güçlü motor yağı olduğu belirtilen Castrol EDGE Supercar için sınırları zorlayan deneyimler serisine bir yenisini daha ekledi. “Titanyum Denemeleri” (Titanium Trials) kapsamında dünyada ilk kez gerçekleştirilen “Clone Rival” mücadelesinde, dünya çapındaki yarış pilotları Castrol EDGE Supercar motor yağının lansmanına damga vurmak için dünyanın en zorlu yarış pistlerinden biri olan İspanya'nın ikonik Ascari pistinde boy ölçüşürken kendi dijital klonlarına karşı mücadele verdiler.

Aston Martin Test pilotu Darren Turner ve Koenigsegg Test Pilotu Christoffer Nygaard’ın kendi klonlarına karşı yarıştığı mücadele için Castrol, İspanya’nın meşhur yarış pisti Ascari’nin bire-bir kopyasını yapabilmek adına çığır açan sanal gerçeklik uzmanları REWIND ile birlikte çalışarak dünyanın en iyi simülatörlerinden birini geliştirdi. Yarış pilotları, Londra’daki Titanyum Laboratuvarında 10 kez sanal sürüş yaptı ve bu 10 sürüşteki en iyi performanslara ait veriler bir araya getirilerek “en üstün tur” derecesi belirlendi. Daha sonra motorlarında Castrol EDGE kullanılan bu süper otomobillerin ve pilotların mücadelesi, İspanya'nın Ascari yarış pistine taşındı. Pilotların, dijital klonlarını geçebilmesi için aşırı baskı altındayken beceri ve konsantrasyonlarını kontrol edebilmeleri gerekiyordu. Yüksek hızdaki turları boyunca sanal rakipleri yüksek teknolojiye sahip baş üstü ekran yoluyla canlı olarak gösterildi. Başından itibaren olağandışı biçimde yakın ve heyecanlı bir mücadele gerçekleşirken, her şeye rağmen her iki sürücü de yarışın son düzlüğünde kendi dijital klonlarına ait ‘En Üstün Turlarını’ gerçek ortamda geçmeyi başardı.

Aston Martin Test pilotu Darren Turner: “En iyi tur sürelerini elde etmek için, otomobil ve sürücünün her yönden sınırlarını zorlaması gerekir. Castrol EDGE kullanan dünyanın en hızlı süper otomobillerinden biriyle yarıştığınızda, bu size kendinizi ve otomobilinizi sonuna kadar zorlamanız için ihtiyaç duyduğunuz güveni veriyor. En iyi performansımı 1.1 saniyeyle geçmek, bana inanılmaz bir coşku verdi” dedi. Koenigsegg Test Pilotu Christoffer Nygaard ise “Yapabileceğimin en iyisine karşı mücadele etmenin zor olacağını biliyordum.. Kendimi diğer herhangi bir rakibe karşı yapabileceğimden daha fazla zorladım. Dijital klonumu sadece 0,8 saniye gibi küçük bir fark ile de olsa yenmek inanılmaz biçimde tatmin ediciydi” açıklamasında bulundu.

Ünlü Nörolog Dr Jack Lewis “Clone Rival” Denemesi ile ilgili: “Gerçek pistteki sürüş sırasında salgılanan ekstra adrenalinin sürücülere performans sağlayan unsur olduğunu neredeyse kesin olarak söyleyebilirim. Yüksek dozda salgılanan bu hormon beyin ve kaslardaki reflekslerin hızlanıp sürücünün en iyi zamanını geçebilmesi için maksimum konsantrasyonu ve verimi sağlar” dedi.