Bentley yenilenmiş Continental GT Speed’in ayrıntılarını açıkladı. Saatte 331 kilometre hızla Bentley’in bugüne kadar ürettiği en hızlı seri üretim modeli, artık daha fazla güç ve tork sunuyor.

bentley_2

Crewe’deki Bentley mühendisleri, Continental’in ikonlaşmış 6,0 litrelik çift turbo şarjlı W12 motorundan daha da fazla güç elde etmeyi başardı. GT Speed’in ürettiği motor gücü 635 HP’den 642 HP’ye çıkarılırken, 20 Nm daha fazla tork üreterek güçlü 840 Nm tork düzeyine ulaştı. Bu ek tork, itme gücü kontrolünün dikkatli bir şekilde yeniden ayarlanmasıyla tüm motor devri seviyelerinde uygulanarak, Grand Tourer’in dünyaca ünlü 2.000 ile 5.000 d/d arasında sürekli maksimum tork iletimi “tork platosunu” iyice yükseltiyor ve daha da yüksek bir hızlanma performansı sunuyor. Bunun sonucunda da 0-100 km/s hızlanmasını 4,1 saniyede tamamlıyor.

Hem coupe hem de konvertibl gövde türlerinde sunulan bu versiyon, müşterinin gövde rengi için yaptığı tercih, pencere açıklığı ve far çerçeveleri gibi dış yüzeydeki parlak alanlarda yüksek parlaklığa sahip siyah dokunuşlarla geliyor. Tamamen siyah olan beş kollu jantlarda da siyah ya da kırmızı renklerle sunulan bu modele özgü fren kaliperleri yer alıyor.

bentley_3

Siyah Versiyon’un ön dağıtıcısında zıt renkler, yan etekler ve Hallmark, Beluga, St James Kırmızı ve yeni ton Siber Sarı olmak üzere dört farklı tona sahip arka difüzör yer alıyor. Müşteriler, dış yüzeye son bir dokunuş daha yapmak için gövde rengiyle uyumlu kapı aynaları da seçebiliyorlar.

İç kısımda ise koyu tonlar ile canlı renklerin birleşimi yer alıyor. Kemer, orta ve tavan konsollarında karanlık ve gösterişli bir ambiyans yaratmak için karbon elyafı kullanılırken, Siyah Versiyon’a özel olarak geliştirilen renk ayrımı sayesinde koltuk ve orta konsol dış yüzeyde kullanılan tarza uyum sağlamak için Porpoise, Beluga, Pillar Box Kırmızısı ya da yeni Siber Sarı renklerinde sunulan kontrast renkli deriyle çerçeveleniyor. Benzer kontrast dikişler kapıların elmas yapısında ve Mulliner GT Tasarım koltuklarda da yer alıyor.