Renault'nun sadece Türkiye’deki Bursa tesisinde üretilen ve yaklaşık 30 ülkede satışa sunulacak olan yeni modeli Megane Sedan, içinde bir test sürüşünün de bulunduğu organizasyonla tanıtıldı. Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, dünyada 6 milyonun, Türkiye’de ise 20 yılda 320 binin üzerinde satış rakamına ulaşan Megane modelinin ikinci nesil Sedan’ını sunmaktan duyduğu gururu dile getirdi.Görevine yeni başladığını belirten Genel Müdür, “Ben finans kökenliyim.Üç ana hedefim var. Birincisi ve en önemlisi kârlılık, ki iş hayatım boyunca kârsız iş yapmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Ardından müşteri ve bayi mutluluğu geliyor. Sahaya inmeyi,müşteri ve bayilerle sürekli bir arada, sıkı ilişkiler içinde olup onların mutluluğu da gözeteceğim” açıklamasında bulundu.

BİR ÜST SINIFA GÖZ KIRPIYOR


Renault Fluence modelinin üretiminin sona erdiğini açıklayan Berk Çağdaş, “Fluence son satış ayında bile C segmentinde yüzde 17’lik bir pazar payı ile birinci kapattı. Son ayında bile en çok satan oldu. Stoklarımızda araç kalmadı.Onun boşluğunu yeniMegane Sedan dolduracak.Üstelik Fluence’den 1.5 santim uzunluğuyla bir üst sınıfa göz kırpan bir araç. Perakende satışlarımızda bir sorun yok, ancak yeniMegane Sedan ile filo satışlarında yeni bir alana gireceğiz. Megane Sedan için alışma periyodu var. Pazara girerken,müşteri algısıyla fiyatlandırma stratejisiyle piyasaya çıkıyoruz. Burada hem üreticimizin hem de markanın büyük desteğiyle bunu sağlayacağız. Pazar payı kaybetmeden bunu sağlayacağız. Bu yıl 900 - 950 binlik bir toplam Türkiye pazarı bekliyoruz ki bugün itibarıyla 100 binin üzerinde bir satış rakamı ve yıl sonunda yüzde 17.5’luk pazar payı ile binek toplam satışlarında da lider olmayı hedefliyoruz. Yeni Megane Sedan’ın bir üst segmentten de müşteri alacağına inanıyoruz. Önümüzdeki yıl ise hedefimiz hem perakende hemde filoda lider olmak’ diye konuştu.

62 BİN 600 TL’YE 'KÜÇÜK TALISMAN'


Megane Sedan, tasarım, teknoloji ve donanımlarıyla adeta‘Küçük Talisman’. Önümüzdeki günlerde Polonya’ da yapılacak dünya lansmanında‘Bir üstmodele çık’sloganıyla lanse edilecekMegane Sedan, bizde iki gün sonra satışa sunulacak. Türkiye’de, Joy, Touch ve Icon olmak üzere 3 donanım seviyesi ve 2 benzinli (1.6 16V 115 bg.manuel ve 1.2 Tce 130 bg. EDC otomatik), 4 dizelmotor seçeneği (1.5 dCi 90 bg.manuel, 1.5 dCi 110 bg.manuel, EDC (otomatik), 1.6 dCi 130 bg.manuel) olmak üzere 6 farklımotor ve vites versiyonu ile satılacak. 1,6 dCi 130 bg. EDC (otomatik) versiyonu ise 2017’de gelecek.

Megane Sedan’da bir üst segmente ait birçok güvenlik ve konfor özelliği bulunuyor. ACC ile hız kontrolü, aktif acil fren desteği, şerit takip, güvenli mesafe uyarısı, kör nokta uyarısı, yorgunluk tespit sisteminin yanı sıra, geri görüş kamerası, otomatik kısa ve uzun farlar, ön, arka ve yan park sensörleri ve eller serbest park sunuyor.YeniMegane Sedan’da ayrıca beş farklı sürüş (Neutral, Sport, Comfort, Perso ve Eco) ayarına erişmekmümkün. Bu sistem, beş farklı içmekan aydınlatma ambiyansı ile tamamlanıyor. Espace ve Talisman’daki koltuk masaj fonksiyonu ile renkli Head-up display ekranı, 7- inç TFT gösterge ekranı, 8.7-inçmultimedya tablet, RLINK 2.0) ile birlikteMulti-Sense, elektrikli açılır panoramik tavan standart ve opsiyonel donanımlar arasında.