Sistemi değiştiriyoruz’ açıklamasının ardından yaşanan belirsizlikle adeta karanlığa gömülen otomotiv sektörüne, hibrit teşvikimoral oldu. Toyota, teşvik öncesi 135 bin 500 liraya satmayı planladığı yeni hibritmotorlumodeli ‘yerli’ C-HR’yi 98 bin liradan pazara sunma fırsatı yakaladı.

DİZELİN TAHTINI SALLAYACAK


Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’suAliHaydar Bozkurt, “Hibrit otomobillere verilen teşviklerden sonra Toyota C-HR’nin 1.8 lt otomatik vitesli hibrit versiyonunun fiyatı, benzer 1.6 dizel otomatik vitesli otomobillerden yaklaşık olarak 15 bin TL daha ucuz durumda. Tüm dünya ile birlikte Avrupa’da da hibrit teknolojilerinin desteklendiği ve hibrit araç satışlarının arttığı bir dönemde Türkiye’de de hibrit araçlarla ilgili yapılan bu düzenlemeyi çok olumlu buluyor ve hükümetimize teşekkür ediyoruz. Çevre dostu ve ekonomik bu teknoloji, Türkiye’de dizeli tercih eden müşteriler için çok iyi bir alternatif olacaktır.

6 BİN ADETLİK ÖN TALEP ALDI


Ali Haydar Bozkurt, Toyota C-HR için yoğun bir ilgi ile karşılaştıklarını da dile getirerek “Otomobilimizi ilkmüşterilerimize bu ay sonuna kadar özel lansman fiyatıyla sunacağız. Bu fırsattan yaklaşık ilk bin kişi faydalanabilecek. 6 binden fazla kişinin Toyota’ya ulaşarak bilgi aldığını ve ön talepte bulunduğunu gördük” dedi.

Bozkurt, Toyota C-HR için 2016 yılı sonunda 2 bin 650 adetlik kısıtlı sayıda bir satış planları olduğunu da kaydederek “Bu modelimiz özellikle 2017 yılı hedeflerimize ulaşmamızda büyük katkı yapacaktır. Gelecek yıl yalnızca Toyota C-HR’nin 10 bin adet bandında bir satış gerçekleştirmesini bekliyoruz. En çok satan modelimiz Corolla’dan sonra C-HR’nin Türkiye’de üretilmesiyle birlikte ülkemizde satılan her 100 Toyota’dan 72’si yerli olacak. Bu Türkiye’deki yatırıma iyi bir örnek ve teşvik edici bir durum” diye konuştu.

83 BİN 850 TL'DEN BAŞLIYOR


Toyota'nın Türkiye’de üretilen Ccrossover en yenimodeli C-HR, yarın, ikiAvrupa ülkesiyle eş zamanlı satışa sunuluyor, C-HR’ın 1,2 litrelik turbo 116 beygir benzinli motor versiyonu 83 bin 850 TL’den, 1,8 litre 122 beygirVVT-i hibrit motora sahip versiyonu ise 98 bin TL’den başlayan fiyatlar satılacak.

C-HR, giriş seviye olan “Advance” ile 17 inçlik alaşımlı jantlar, çift bölgeli otomatik klima, 8 inç Touch 2 multimedya sistemi, geri görüş monitörü, yağmur sensörü, Cruise Control, otomatik yanan farlar, LEDgündüz farlar ve elektronik park freni gibi donanım özelliklerine sahip.Üst donanımda ise ek olarak; ısıtmalı koltuklar, akıllı giriş sistemi, karartılmış camlar, parçalı deri koltuklar, Kolay Akıllı Park Destek Sistemi (S-IPA), 18 inç alaşımlı jantlar ve çift renkli gövde gibi özellikler de bulunuyor. 1,2 litrelik turbo benzinli motor 100 km’de ortalama 5,9 litre yakıt tüketirken, hibrit versiyonun ortalama yatık tüketimi ise 3,8 litre. C-HR’ın 1.2T CVT şanzımanlı versiyonu,Dinamik Tork Kontrollü 4x4 sistemiyle donatılabiliyor.

HİBRİT AKÜSÜNE 10 YIL GARANTİ


C-HR ile birlikte Toyota’nın tüm hibrit modelleri 3 yıl/100 bin km. mekanik garantisine sahip. Hibrit versiyonlarda ayrıca; hibrit aksamile hibrit aküsü de 5 yıl/100 bin km. için garanti kapsamına alınmış. Hibriti tercih eden kullanıcılar, garanti süresi olan 5 yılın bitiminden hemen önce 25 Euro + KDV tutarındaki hibrit check-up menüsünü yaptırarak, bunu takip eden 1 yıl/15 bin km boyunca hibrit aküsünü garanti altına almayı sürdürecekler.