Toyota Paris’te Yeni Prius Plug-in Hybrid ve FCV Plus’ın Avrupa prömiyerini de gerçekleştirecek. Yerli SUV C-HR de sahne aldı. Türkiye’de üretilecek olan ve dış tasarımı ilk kez Cenevre’de gösterilen C-segmenti crossover modeli Toyota C-HR, kabini de dahil olmak üzere tüm detaylarıyla ilk kez Paris’te sahne aldı. C-HR önümüzdeki aydan itibaren öncelikle ülkemizde satışa sunulacak.

90 KİLOGRAM DAHA HAFİFİ

audi


Audi, Paris Otomobil Fuarı’nda, Yeni Q5’in dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Audi’nin geleceğinin tasarım dili olan Audi Prologue’un izlerini taşıyan Yeni Q5, bir önceki neslinden 90 kilogram daha hafif gövdesi, yeni sürücü asistanları ve geliştirilmiş yakıt tüketimi ile öne çıkıyor. Paris Otomobil Fuarı’nda ayrıca A5/S5 Sportsback, RS Q3 ve RS3 Sedan da ilk kez görücüye çıktı.

4X4 ÇEKİŞ SİSTEMİNE SAHİP

seat


Seat, yeni SUV’u Ateca’nın daha maceracı bir versiyonunu tanıttı. Off-road özelliklerini çağrıştıran gövde donanımları da eklenen Ateca X-Perience’da XDS isimli Haldex kavramalı 4x4 çekiş sistemi de yer alıyor

SINIFININ ÜZERİNDE GENİŞLİĞE SAHİP

skoda


Skoda, Paris’te yeni SUV modeli Kodiaq’ın dünya lansmanını gerçekleştirerek iddiasını daha ileriye taşıdı. Araç, 2017’den itibaren satışa sunulacak. Markanın modern tasarım dilini bir SUV’a taşıyan Kodiaq, hem çekici bir görselliği hem de sıra dışı pratikliği bir arada sunuyor. İleri teknolojileriyle donatılan büyük SUV, Skoda’nın her zamanki sınıfının üzerindeki genişliğiyle de dikkat çekecek. Yeni SUV, tercih göre 5 koltuklu veya 7 koltuklu olarak tercih edilebilecek.

610 BEYGİRLİK GTC4LUSSO T

ferrai


İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari’nin V8 turbo beslemeli motorla donatılan 4 koltuklu ilk modeli olan GTC4Lusso T, Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı. Ferrari GTC4Lusso T’nin, 610 HP’lik V8 turbo motoru maksimum gücünü 7.500 d/d’de verirken, 760 Nm torku ise 3.000-5.250 d/d aralığında kesintisiz olarak sunuyor. 3.9 litrelik turbo beslemeli Ferrari motorunun görev yaptığı GTC4Lusso T, 0-100 km/s hızlanmasını 3.5 saniyede gerçekleştirerek 320 km/s’lik son hıza erişiyor.

GENERATION EQ408 BEYGİR ELEKTRİKLİ

mercedes


Mercedes-Benz, EQ ile yeni bir elektrikli otomobil markasını hayata geçiriyor. Dinamik tasarımlı gövdenin altında yer alan iki motor, 408 beygir sistem gücü ve 700 Nm tork üretirken sürekli 4 tekerlekten çekiş sistemi güvenli ve dinamik sürüş özelliklerini beraberinde getiriyor. Generation EQ, 0-100 km/s hızlanmasını 5 saniyede tamamlıyor. İki aksın arasına gizlenen 70 kWh kapasiteli lityum-iyon bataryalar 500 km’ye varan bir menzil sunuyor.

MENZİL REKORLU I.D

vw


Volkswagen'in Paris’te sergilediği elektriklionsept otomobili I.D, tek bir şarj ile 600 kilometreye varan bir menzile sahip. Sıfır emisyonlu I.D’nin elektrikli motoru 170 PS’lik güç üretiyor. Kompakt segmentte markanın elektrikli otomobil tasarım dilini de belirleyen I.D, iç tasarımda yeni Açık Alan Konsepti (Open Space Concept) felsefesini de taşıyan ilk Volkswagen oldu.

462 BEYGİRLE 2.5 LİTRE YAKIYOR

porsche


Porsche, Paris’te 4 çeker çekiş sistemli ve 50 kilometre elektrikli sürüş menziline sahip Panamera 4 E-Hybrid’i tanıttı. 462 beygir güç üreten plug-in hybrid motorlu otomobil, 100 kilometrede sadece 2.5 litre yakıt tüketiyor. Yeni Porsche plug-in hibrid, her zaman önce tamamen elektrikli sürüşte çalışmaya başlıyor.

PREMIUM KONSEPT

ssangyong


SUV uzmanı SsangYong, fuarda geniş boy Premium SUV konsepti olan LIV-2’yi sergiliyor. 2013 yılında Seul Motor Show’da sergilenen LIV-1 konseptinin daha da geliştirilmiş ikinci nesli olan LIV-2’de, 2.2 lt hacimli Euro 6 normuna uygun bir dizel motor ve bir de 2.0 GDI turbo benzinli motor alternatifi yer alıyor.