Toyota’nın geleneksel “Ichiban 2016” Avrupa Müşteri Memnuniyeti Ödülleri’ni kazanan 46 Avrupalı bayi açıklandı. Satış ve satış sonrası hizmetlerdeki müşteri memnuniyetinde gösterdiği performans ile Türkiye’den Bursa Toyota Plaza Çavdarlı 2. kez “Ichiban” büyük ödülüne layık görüldü.

Ödüle layık görülen 34 farklı bölgeden 46 bayi arasındaki yerini alan Toyota Plaza Çavdarlı’nın ödülü, Toyota Avrupa Başkanı ve CEO’su Dr. Van Zyl tarafından Bayi Sahipleri Rıfat ve Volkan Çavdarlı’ya sunuldu. Düzenlenen törene Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt’ta katıldı.

Bu yıl 10’ncu kez düzenlenen “Ichiban Ödülleri” “Müşteri Memnuniyeti’nden Müşteri Tavsiyeleri’ne” dönüşmesiyle dikkat çekti. Bu durumun “müşteriyi memnun etmekten, olağanüstü müşteri deneyimi sağlayamaya” geçiş anlamına geldiği bildirildi. Bu değişikliğin altında yüksek empati ve müşteri için doğru olanı yapma yönündeki bakış açısı yatıyor.

Ichiban ödülleri için 2 bin 300 Avrupalı Yetkili Satıcı arasında yapılan değerlendirmede, iş performansının yanı sıra müşteri tavsiyesi performansı da dikkat alındı. Müşteri memnuniyetini artırma konusunda teşvik sağlayan ve tüm çalışanların müşteri odaklı olmasını sağlayan ödül, 46 Yetkili Satıcıya düzenlenen törenle takdim edildi.