1941 yılından bu yana orijinal off-road markası olarak bir segmente adını verecek kadar güçlü kökleriyle Jeep, 2016 yılı boyunca dünya genelinde 75. yaşını kutluyor. Renegade’den Wrangler’a, Cherokee efsanesine kadar farklı bir ürün yelpazesine sahip marka, bu kapsamda hemen hemen satış yaptığı tüm ülkelerde bir dizi etkinlik düzenliyor. Bu ülkelerden biri de Türkiye. Ancak Türkiye’nin diğerlerinden çok önemli bir farkı var.

jeep2

Konuyla ilgili bir araya geldiğimiz Jeep Marka Direktörü Türker Gürtekin, “Bu kapsamda Türkiye’de de birçok organizasyona imza attık. Son olarak Fethiye’de Jeep’in markanın DNA’sını gözler önüne sereceğini düşündüğümüz off-road sürüş etkinliği düzenledik. Babadağ’dan Seki/Akdağ Zirvesi’ne, Tlos Antik Kenti’ne kadar uzanan tamamen ve yüzde 100 doğal parkurlarda bu deneyimi yaşıyor, yaşatıyoruz. Tüm sürüşler kayda alınıyor ve Amerika’da, Avrupa’nın bir çok ülkesinde yapılan kutlama etkinliklerinde, bizim burada çektiğimiz filmler gösterilecek. Kısacası Türkiye’deki bu görüntülerle, markanın özgürlük, tutku, özgünlük ve maceracı genleri tüm dünyada referans olacak” diye konuştu.

Sınırlı sayıda ve özel üretim modellerin tamamını özel seriler için seçilmiş özel renklerle showroomlarda yerini aldığını belirten Türker Gürtekin, “Jeep, 2015 yılında dünya çapında 1.2 milyon adetten fazla satış yaptı. EMEA Bölgesi’nde son dört yıldır art arda satış rekorları kırıyor. Markanın 2018 yılı global satış hedefinin 2 milyon adet olması da bizi heyecanlandırıyor. Gelecek yıldan itibaren Compass gibi yeni modellerin de katılmasıyla Türkiye’deki satış adetlerimizin daha da yükseleceğine inanıyorum” dedi.

KÜÇÜK RENEGADE'İN BÜYÜK BAŞARISI


Türkiye’deki satışlarının çok önemli bir bölümünü ( yüzde 55) Renegade modeliyle yaptıklarına da değinen Gürtekin, “Satışlarımızın artışında Fiat ve Chrysler işbirliğinin yarattığı sinerjinin yanında, yeni modellerimizin art arda piyasada yerini alması ve küçük motorların da ürün gamına katılması etkili oldu. Benzinli otomatik Renegade ile önemli bir pazar başarısı elde etmeyi başardık. Jeep Renagade bu yıl da bizim en çok satan modelimiz olacak. Ocak-Eylül döneminde 1150 adede yakın Renegade satışı gerçekleştirdik. 2016 yılında geçtiğimiz yıl ile paralel olarak 2 bin adet civarında Renegade’i yeni sahiplerine teslim etmeyi; markanın toplam satışlarında 2 bin 500 adede ulaşmayı hedefliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.