Gü­ney Ko­re­li Ssang­Yong, SUV ürün ga­mı­na ek ola­rak Pick-Up’­da da ol­duk­ça id­di­alı. Tür­ki­ye Dis­tri­bü­tör­lü­ğü­nü Şah­su­va­roğ­lu Dış Ti­ca­re­t’­in yü­rüt­tü­ğü Ssang­Yong, Act­yon Sports 4X4’ten son­ra Ko­ran­do Sport 4x4’ün Tür­ki­ye­’de de sa­tı­şı­na baş­la­dı. Çift ka­bi­ne sa­hip ara­cın, Tür­ki­ye ver­gi sis­te­min­de­ki ka­bin-ka­sa (Din­gil-aks) oran­tı­sı ile yüz­de 4’lük ver­gi di­li­min­den fay­da­lan­mak için ka­sa bo­yu 40cm. uza­tıl­dı.

saysoo

Bu ka­sa bo­yuy­la dün­ya­da sa­de­ce Tür­ki­ye­’ye özel üre­ti­len Ko­ran­do Sports 4x4 2,0 lt. CRDi (E-VGT) di­zel mo­tor ve 6 ile­ri düz vi­tes se­çe­ne­ği ile pa­za­ra su­nu­lu­yor.  Ko­ran­do Sports 4x4, ar­ka he­le­zon yay­lı süs­pan­si­yon sis­te­mi sa­ye­sin­de oto­mo­bil kon­fo­run­da sü­rüş de­ne­yi­mi sağ­lı­yor. Ye­ni mo­del­de ESP kap­sa­mın­da, HSA (Yo­kuş kal­kış des­te­ği), ABS (Ki­lit­len­me­yi Ön­le­yi­ci Fren Sis­te­mi), ARP (Ak­tif Sav­rul­ma Ön­le­me Sis­te­mi) ve EBD (Elek­tro­nik Fren Kuv­vet Da­ğı­lı­mı Sis­te­mi)  su­nu­lu­yor. Bir kon­trol bu­to­nuy­la 4X2, 4X4H ve 4X4L özel­li­ği­ne ge­çe­bi­len araç, lans­ma­na özel 88 bin li­ra­lık fi­ya­ta sa­hip. Bu ara­da B SUV seg­men­tin­de Ti­vo­li mo­de­li ile be­kar ve­ya kü­çük ai­le­le­ri he­def­le­yen mar­ka, 720 lit­re­lik ba­gaj hac­mi ne sa­hip XLV ile de, ço­cuk­lu ai­le­le­ri he­def­li­yor.

XLV’­de 1.6 CRDi (E-VGT) di­zel ve 1.6  Çift CVVT 16V DOHC ben­zin­li mo­tor se­çe­nek­le­ri ile her iki mo­tor se­çe­ne­ğin­de de düz ve oto­ma­tik vi­tes se­çe­nek­le­ri bu­lu­nu­yor. XLV 87 bin 900 li­ra­dan baş­la­yan fi­yat­lar­la sa­tı­lı­yor.